Yoga werkt ontgiftend! Een paar detox yoga oefeningen

Of je nu bezig bent met een detox en bewust aan het ontgiften bent of niet, yoga werkt ontgiftend! Yoga staat bij velen van ons nog steeds bekend als een beetje ‘zweverig’ en toen ik laatst een vriendin vroeg om mee te gaan naar yoga vroeg ze: “Zijn dat niet allemaal gestreste huisvrouwen?” Ik heb toen zo hard gelachen en haar uitgelegd waarom ik blij word van mijn wekelijkse yoga lessen.

Yoga is er in veel verschillende vormen. Power yoga verschilt nogal van het rustigere Hatha yoga, de laatste vorm is erg rustig en toch heel erg goed voor je ontgifting, figuur en gemoedstoestand. Hoe kan dat dan?

Yoga, ook de rustigere vormen zorgen ervoor dat je lichaam de achtergebleven afvalstoffen beter kan afvoeren. Je verhoogt dus de ontgiftingscapaciteit van je lichaam en versnelt je detox effecten. Dit komt doordat je tijdens yoga allerlei bewegingen, zoals moeilijks gedraaide houdingen moet aan nemen. Je brengt je lichaam dan in een ongemakkelijke houding waarbij je, of je spieren rekt, of je organen in de vernauwing zet of bepaalde delen van je lichaam verwarmt. Wanneer dit gebeurt wordt een bepaalde spier of orgaan geprikkeld en daarmee gestimuleerd. Je doorbloeding wordt dan beter op de plekken maar ook je lymfeklieren gaan harder werken. Oud vocht en oude afvalstoffen kunnen zo gemakkelijker losgemaakt worden en uit het lichaam verdwijnen.

Je begrijpt al wel dat je tijdens de ’21 dagen detox’ goed gebruik kunt maken van deze ondersteuning. Je hoeft geen hele yoga sessies te doen (dit zou wel goed zijn), maar kunt wel wat oefeningen nabootsen om je organen te prikkelen. Wanneer je dit doet is het belangrijk om goed door te blijven ademen en de adem dus niet ‘vast’ te zetten. Dit versterkt het effect van de oefening en is ook goed voor je mentale toestand.

Waarschijnlijk klinkt het nu ook logischer, dat alle ‘detox’ reizen vaak om yoga draaien. Dit is een heel gemakkelijk hulpmiddel om mensen tijdens zo’n vakantie of leerweek, beter lichamelijk en mentaal te laten ontgiften. Ik kan jullie al verklappen dat Floraa ook zo’n reis organiseert en wel van 21 juni tot 28 juni in TOSCANE! Dat belooft echt een geweldige en leerzame maar ook ontspannende vakantie te worden. Binnenkort meer info hierover…

Als je yoga les wilt gaan nemen raad ik je aan om een leuk klasje of een yoga studio in de buurt te zoeken. Veel grote sportscholen bieden ook yoga aan maar dit is toch niet helemaal vergelijkbaar met de ontspannen sfeer van een schooltje of klasje dat puur op yoga is gericht.

Hieronder alvast een paar yoga oefeningen voor jullie om te doen. Klik op de foto voor het filmpje. Succes met ontgiften!

yoga oefeningen voor ontgifting

 

En nog een serie met een goede opbouw: