Wortel kruidkoek recept. Heerlijke gezonde peperkoek van wortel
Sinds ik wat gezonder leef, haal ik producten zoals peperkoek niet meer snel in huis. Kruidkoek zit vaak vol met suikers, bloem, geoxideerde vetten en een hoop houdbaarheidsmiddelen. Gelukkig hebben we SNELKOOKPIEN die ons voorziet van dit heerlijke gezonde kruidkoek recept. Je kunt het recept glutenvrij maken of van speltmeel.
Wat heb je nodig voor deze gezonde peperkoek?
- 300 gram amandel- of speltmeel
- 2el honing- of kokosbloesemsuiker
- 4 el olijf- of kokosolie
- 50 gram stemgember, in blokjes gesneden
- 5 eieren
- 4 tl kaneel en 4 tl koekkruiden
- 2 tl gemberpoeder (djahe)
- 300 gram grof geraspte wortel
- 2 tl (wijnsteen)bakpoeder
- naar smaak grof gehakte noten bv amandelen, walnoot…
Hoe maak je dit wortel kruidkoek recept?
Meng alle ingrediënten, behalve de eieren, in een grote mengkom en lepel dit door elkaar.
Klop de eieren in een andere kom en voeg dit mengsel bij de droge ingrediënten. Vet je (siliconen) bakvorm in met (kokos)olie en giet het mengsel in een voorverwarmde oven op 150 graden en bak het ongeveer 30 minuten. De wortelkruidkoek is klaar als je er een vork insteekt en deze er droog uitkomt. Je kunt er lekker een frisse Griekse yoghurt met citroen en/of sinaasappel zeste bij serveren!
Oeh… I love kruidkoek, maar inderdaad alleen al de suikers maken dat ik het nooit meer eet. Deze kruidkoek gaat straks de oven in… Jum!