Gestoomde witvis met groenten en zoete aardappel recept

Dit gerecht is lekker en gezond, en staat binnen 30 minuten op tafel. Perfect voor een drukke doordeweekse dag!

Dankzij de witvis is dit gerecht caloriearm, maar toch eiwitrijk. De zoete aardappel levert je goede, langzame koolhydraten waar je lang vol van zit. Het fijne aan dit gerecht is dat je zelf je groentes kan kiezen. Zo creëer je een maaltijd die precies aan jouw wensen voldoet.

Ingrediënten:

  • 150 gram witvisfilet (tilapia, kabeljauw, forel of schelvis)
  • 150 gram zoete aardappel
  • 300-400 gram groente naar keuze (bijv. een mix van paprika, prei, tomaat en courgette)
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml water
  • Citroensap
  • Kokos- of olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: verse kruiden zoals dille, oregano of peterselie

Bereidingswijze:

  1. Was de zoete aardappel grondig en snijd in kleine blokjes (schillen is niet nodig).
  2. Snijd de groenten in stukjes.
  3. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan en bak de zoete aardappel en de groentes circa 5 minuten, totdat beide bijna gaar zijn. Voeg de tomatenpuree, het water en een snufje zeezout en zwarte peper toe. Roer goed door.
  4. Leg de vis bovenop de groentes en dek de pan met een deksel of stuk aluminiumfolie af.
  5. Laat de vis bovenop de groentes in circa 6-8 minuten gaar stomen. De vis is gaar als deze gemakkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt.
  6. Schep het gerecht op een bord en druppel wat citroensap over de vis.
  7. Optioneel: voeg gehakte verse kruiden naar wens toe.

Voedingswaarde: 450 calorieën