Waarom mensen water met citroen drinken, lees het nu.

De laatste tijd zie je regelmatig berichten voorbij komen van mensen die ’s ochtends water met citroen drinken of juist warm water met citroen nuttigen gedurende de dag. Is dit een nutteloze hype of heeft het echt zin? Ik probeer deze vragen zo goed mogelijk voor je te beantwoorden in dit artikel. Je vindt hier de voordelen van het drinken van water met citroen (citroenwater) en of je dit dan ook gaat doen… Dat is aan jou! Onderstaande is mogelijk als citroensapkuur maar is ook voor velen een permanente gewoonte. 

Waarom water met citroen drinken?

  1. De voornaamste reden dat mensen citroen in hun water uitknijpen is om te ontzuren. Ons lichaam kent een ideale PH waarde en deze ligt bij de meeste mensen te laag (dit betekent dat je lichaam te zuur is). Voedingsmiddelen zoals vlees, eieren, alcohol, koolzuur, koffie, kaas, zoetstoffen, energiedrankjes en suiker verzuren ons lichaam sterk. Tegenwoordig compenseren we dat nog maar moeilijk met voldoende basische groenten die ons lichaam weer ontzuren. Tegenover ieder stuk rundvlees van 200 gram staat 400 gram broccoli, één kilo bloemkool, 1,5 kilo sla of 600 gram wortels. Zoals je ziet is dit bijna niet haalbaar. Mensen die hiervan op de hoogte zijn en hun verzuurde lichaam en de bijbehorende klachten willen aanpakken, zullen veel komkommers gaan eten (sterk ontzurend), tarwegras gaan drinken en meer groene groenten eten. Ook het drinken van citroenwater draagt bij aan een goede ontzuring. Citroen lijkt namelijk zuur maar is voor ons lichaam juist basisch. Wanneer je elke dag een glas met een beetje citroensap drinkt, help je je lichaam om een gezonde PH waarde te behouden.
  2. Citroensap prikkelt de lever om beter te ontgiften. Citroenzuur stimuleert en ondersteunt de lever waardoor deze zijn werk beter kan doen. De meeste mensen die ’s ochtends citroensap drinken wanneer ze opstaan, zullen dit doen omdat ze zo hun lever helpen om de afvalstoffen van dcitroensap afvallen citroensapkuur www.floraa-new.squarecoding.com citroen water maken water met citroen drinkenie nacht beter af te voeren. ’s Ochtends citroensap drinken kent nog twee goede redenen. Deze vind je bij nummer 3 en 4.
  3. Citroensap brengt je spijsvertering langzaam op gang. Mensen die spijsverteringsproblemen hebben, slecht kunnen ontbijten of snel verstoppingen hebben kunnen gebaat zijn bij het drinken van citroenwater in de ochtend. Ook het drinken van citroensap in de thee wil helpen in de ochtend om de spijsvertering op gang te helpen. Warm water stimuleert de organen namelijk nog eens extra. Citroensap helpt tot slot ook nog om de afvalstoffen in de darmen beter af te kunnen voeren.
  4. Citroensap bevordert de verbranding van voedingsstoffen gedurende de dag. Begin de dag met een glas water met citroensap en je verbranding komt gemakkelijker op gang. Dit principe werkt hetzelfde als dat van ‘wel of niet ontbijten’.
  5. Citroensap is goed voor je weerstand. Het bevat vitamine C, een voorwaarde voor het goed opnemen van ijzer. IJzer heb je weer nodig voor een goede weerstand.
  6. Kalium in citroensap helpt om de bloedsuikerspiegel constant te houden. Een constante bloedsuikerspiegel in de ochtend zorgt voor een constantere bloedsuikerspiegel in de middag en avond. Dit is weer goed voor meer energie gedurende de dag en ondersteunt het afvallen.

Zoals je ziet zijn er redenen genoeg om citroensap in je water te drinken. Zorg ervoor dat je niet te veel drinkt tijdens het eten, dit is niet goed voor je maag en vertering. Probeer als je opstaat één of twee glazen lauw of warm water te drinken en wacht daarna een half uur met je ontbijt. Nog een voordeel: Je ruikt minder uit je mond als je water met citroen drinkt! 😉

Ga jij al starten met citroenwater drinken? Een citroen is niet zo duur en ik raad je aan deze bio te kopen. Het beste prik je een gat in de citroen en knijp je elke dag wat druppels citroensap in je water. Je kunt er op deze manier zo’n drie dagen mee doen voordat je weer een nieuwe citroen moet gebruiken. Koop bij de natuurwinkel ook een biologisch flesje met citroensap voor de dagen dat je citroenen op zijn.

Succes!

Ps: Voor degenen die zich afvragen of ik dit zelf doe: Ik drink elke ochtend als ik opsta een groot glas met water, citroensap en een beetje Keltisch zout. Ja dus!

Heb jij iets aan dit artikel gehad en wil jij graag gewicht verliezen? Lees dan hier het artikel hoe natuurlijk eten je kan helpen om gezond en snel af te vallen

citroenwater water met citroen of citroensap drinken afvallen gezond citroensap drinken lever citroensapkuur

Tags: citroensapkuur, water met citroen, citroensap, citroenwater, citroensap drinken, citroensap gezond, water met citroensap, citroenwater maken

blank
Floor

Ik ben Floor, oprichtster van www.floraa.nl. Via deze weg wil ik jullie inspireren op het gebied van gezond en zo natuurlijk mogelijk leven. Veel plezier!

I am Flora, the founder of www.floraa.nl/en/. By this blog I want to inspire you to eat and live natural, happy & healthy. Enjoy!