Waarom een 30 day challenge? Kies jouw 30 dagen uitdaging!

Vandaag een wat persoonlijke blog van mij op Floraa.nl! Want ik wil heel graag met jullie delen hoe enthousiast ik ben over 30 days challenges. Ik word ontzettend gelukkig en gemotiveerd van deze challenges en deze blog is bedoeld om jullie aan te steken met dit virus.

Houd je er van om je te ontwikkelen en te stretchen? Zit je even vast in je leven en wil je veranderingen aanbrengen? Of wil je juist iets laten, maar weet je niet hoe? Dan is een 30 days challenge echt wat voor jou!

Wat is een 30 day challenge?

Bij een 30 days challenge kies je een uitdaging, dit houd je 30 dagen vol en na 30 dagen bepaal je wat je er van vond en of je er mee door wilt gaan. Het kan van alles zijn. De fitness challenges zijn de meest bekende challenges. Maar er zijn ook mensen die 30 dagen lang een foto maken of 30 dagen geen suiker meer eten. Er zijn zélfs mensen die 30 dagen een koude douche nemen. Geloof het of niet, dit schijnt heel goed voor je te zijn.

Waarom precies 30 dagen?

30 staat bekend als het magische getal. Er is veel onderzoek gedaan waaruit naar voren komt dat het 30 dagen duurt om een gewoonte te ontwikkelen. Als je iets dus 30 dagen volhoudt, is er een goede kans dat je het voor altijd volhoudt. Op deze manier is het dus relatief gemakkelijk om veranderingen in je leven aan te brengen zonder dat je er veel tijd en geld aan kwijt bent. En na die 30 dagen ben je ook nog eens super trots. Let wel op: begin klein, want kleine veranderingen houd je het langste vol. Hoe weet je nu dat je een goede gewoonte hebt opgebouwd? In de eerste 30 dagen heb je de neiging om je vrienden en familie te vertellen over je bezigheden zoals: “Ik drink nu elke dag tarwegras”. Na 30 dagen denk je hier niet meer over na en is het iets ‘normaals’ geworden.

Mijn persoonlijke ervaring

Wat mij persoonlijk aanspreekt aan een 30 days challenge is dat het mij dwingt om uit mijn comfortzone te stappen. Deze maand doe ik bijvoorbeeld een challenge waarbij ik elke dag met een vreemde moet praten. Dat vind ik nu super eng, maar als het april is waarschijnlijk niet meer. In februari heb ik mezelf opgelegd om elke dag om zes uur op te staan om te kijken of ik een ochtendmens kon worden. Het is gelukt! Ik voel me nu veel beter als ik vroeg opsta. Een 30 days challenge is bovendien hartstikke effectief. De maanden vliegen toch voorbij, waarom niet 1 maand gebruiken om iets meer uit jezelf te halen?

Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd met deze blog! Laat je het mij weten in de opmerkingen? Het is tijd om de uitdaging met jezelf aan te gaan! Waar wacht jij nog op? Go go go!