Sushi gezond? Deze wel! Groenten sushi recept met bloemkoolrijst!

Ik denk dat de meesten van ons elke week wel een keer sushi kunnen eten. Je ziet elke paar maanden wel weer een nieuw sushi restaurant van de grond komen en het blijft er druk. De meeste sushi bevat natuurlijk als hoofdbestanddeel witte rijst met rijstazijn. Dit werkt op je bloedsuikerspiegel en vult vaak niet zo lang. Dit sushi recept is echt gezond! De sushi rijst is namelijk vervangen door bloemkool. Is sushi gezond? Wel als je het op deze manier maakt dus. Ook is het goed om via sushi wat extra jodium binnen te krijgen, lets echter wel op dat de meeste sushi restaurants gebruik maken van sterk vervuilde kweekvis, witte rijst en veel plantaardige olie. Zelf maken is dus altijd een leuke en gezellige optie 🙂

Groenten sushi recept, wat heb je nodig? (2 personen)

 • 5 nori vellen
 • 2 paar sushistokjes
 • Een rolmatje
 • 1 grote bloemkool (snijd de roosjes er van af, deze gebruik je alleen)
 • 1 wortel
 • 3 lente uitjes
 • Twee grote rijpe avocado’s. Hoe rijper hoe beter.
 • 1 komkommer
 • Sojasaus
 • Keltisch zeezout

Hoe maak je groenten/bloemkool sushi:

 1. Een half uur voordat je de sushi gaat rollen doe je de bloemkoolroosjes in de blender en je maalt deze tot kleine korreltjes. Doe dit in een paar keer, anders blijft er een deel bovenop liggen.
 2. Gooi de korreltjes bloemkool in kokend water en giet daarna meteen af in een vergiet met hele kleine gaatjes. Roer een paar keer door zodat het vocht eruit kan en zet in de koelkast. Roer na een kwartiertje nog een keer door zodat het goed af koelt.
 3. Snijd dan de wortel, lente ui en komkommer in lange reepjes.
 4. Leg als de bloemkool afgekoeld is telkens één nori vel op het matje en smeer deze in met avocado. Als je avocado nog hard is, dan gaat dit moeilijker.Jje kunt dan de avocado snijden zoals de rest van de groenten. Je hebt dan alleen iets minder stabiliteit in je sushi. Laat het bovenste stukje van het vierkant vrij zodat dit als plakrand kan dienen.
 5. Bestrooi het velletje dan met de bloemkool korreltjes en leg dan in het midden (in de breedte) een rij met strookjes wortel, komkommer en lente ui.
 6. Wat Keltisch zeezout over het geheel en je kunt gaan rollen zoals je op de verpakking kunt zien. Als het uiteinde niet goed op elkaar plakt kun je je vingers nat maken en eroverheen wrijven.
 7. Je kunt de rolletjes nog even in de koelkast leggen voor koude sushi of meteen op eten. Je neemt een scherp mes en snijd dan de rollen in kleine stukken. Opdienen met wat gember, soja, wasabi e.d. en je kunt gaan eten. Je eet alleen maar groenten en toch is het een hele gezellige maaltijd. Wanneer je wel gewoon vis wilt eten kun je deze sushi natuurlijk ook maken met stukjes zalm, krab, kreeft e.d. er tussen. Lees hier wat je moet weten over het kopen van ‘gezonde’ soorten kweekvis!

Smakelijk! Deel dit recept met je vrienden als je dit leuk vindt! 🙂
groenten sushi gezonde sushi gezond bloemkoolrijst, groenten, sushi recept