Super gezonde lasagne recept met tofu en courgettebladen

Wie houdt er niet van lasagne? We kennen allemaal het basis recept van lasagne met veel bechamelsaus, varkensgehakt en de witte bladeren. Erg lekker, als ik buiten de deur eet wil ik het nog wel eens bestellen omdat ik zo van Italiaans eten ben. Qua ingrediënten is deze basislasagne natuurlijk niet zo verantwoord. Er zit zuivel, een hoop zetmeel, tarwe, varkensvlees en meer is. Van kant en klare lasagne wil je het etiket niet eens lezen ben ik bang. Om die reden ben ik verschillende gezonde versies van lasagne gaan maken. Dit is echt het aller gezondste lasagne recept dat je ooit gaat tegen komen, detox proof :

Wat heb je nodig voor gezonde groenten lasagne? (2 personen)

Bereidingstijd 1 uur en 50 min.

  • 1 courgette
  • 10 trostomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Gedroogde peterselie en basilicum
  • Ontgeurde kokosolie
  • Extra vierge olijfolie
  • 250 gram tofu
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Keltisch zout en zwarte peper
  • Rucola sla en eventueel komkommer

Hoe maak je dit gezonde lasagne recept?

  1. Snijd de uitjes en knoflook in kleine stukjes. Fruit de uitjes 5 minuten in een dessertlepel ontgeurde kokosolie en voeg na 5 minuten de knoflook toe. Snijd een kruisje in elke tomaat en leg ze even in kokend water. Zo kun je de velletjes er af halen. Ontvel de tomaten en voeg dan 5-10 minuten na het toevoegen van de knoflook ook de tomaten in stukken toe.
  2. Voeg twee eetlepels tomatenpuree toe en roer door. Strooi ook redelijk wat gedroogde basilicum en peterselie over de tomaten. Laat een uur op laag vuur sudderen voor de beste smaak.
  3. Snijd de tofu in kleine blokjes en doe in een kom. Voeg weer basilicum en peterselie toe samen met wat Keltisch zout en zwarte peper. Knijp met je handen de tofu fijn en kneed even door om te mixen. Je krijgt nu een brokkelige substantie.
  4. Als de tomaten een uur op staan voeg je nog wat Keltisch zout en peper toe. Neem een kaasrasp en rasp de courgette in plakken en pak er vast een ovenschaal bij. Je kunt nu beginnen met lagen maken. Besmeer de bodem met een schep tomatensaus en leg daaroverheen de eerste laag courgette plakken. Daaroverheen strooi je een hand tofu mix en daaroverheen weer een grote schep tomatensaus. Dan weer een laag courgette.. en zo door. Eindig ten alle tijden met een laag tomatensaus.
  5. Zet de groenten lasagne 30 minuten in de oven op 200 graden en serveer met een beetje rucola sla en komkommer. Een beetje olijfolie over de lasagne en de sla maakt het af.

De bereidingstijd is wat langer dan je gewend bent bij Floraa maar dat is nodig om met deze pure ingrediënten een goede smaak te creëren. Smakelijk! 

Deel dit recept met je vrienden als je het leuk vindt 🙂