3x summer rolls recepten! (vis, kip en vega), heerlijk!

De zomer is onderweg en daarom een bijpassend recept. Summer rolls komen oorspronkelijk uit Azië en worden daar gegeten als late night snack of tussendoortje. Iedere regio maakt ze op een eigen manier met andere smaken. Ze worden gemaakt met rijstvellen, welke je kunt kopen bij de toko. Rijstvellen kun je lang bewaren, ideaal dus om altijd in huis te hebben. Summer rolls zijn niet alleen als snack erg goed, maar ze passen ook perfect bij een mooi bord sushi bijvoorbeeld.

3 favoriete summer roll recepten

Summer roll 1 met kip:

  • 2 rijstvellen
  • 1 kippendij filet
  • 1 theelepel Masala kruiden
  • 1 theelepel sambal
  • Wortel
  • Courgette
  • Mozzarella
  • Peterselie of koriander
  • Zout en peper
  • ½ Rode peper
  • Bos ui

Je kunt de sambal zelf maken, zo niet neem dan brandal (mijn favoriet). Snij de kip in dunne repen en marineer in sambal met masala kruiden. Bak de kip in een eetlepel olijf of kokosolie tot ze goud bruin en gaar zijn. Snij vervolgens de groeten en mozzarella in dunne reepjes en zet ze klaar.

Leg de rijstvellen ongeveer 30 tot 50 seconden in een bak met ijskoud water. Ze worden dan zacht. Leg ze op een werkplank en vul de vellen in de lengte met repen kip en groenten. Maak af met wat verse peterselie, zout en peper en vergeet de mozzarella niet. Rol ze op zoals je dat met een wrap doet. Eerst de zijkanten naar binnen en dan in de lengte rollen. Rol ze strak en leg ze in de koelkast. Snij ze op maat wanneer je ze serveert.

Summer roll 2 met vis:

  • 2 rijstvellen
  • 1 kabeljauwfilet
  • Verse dille
  • 1 theelepel mosterd
  • ¼ chinese kool
  • 1 wortel
  • Zout en peper

Bak de kabeljauwfilet in roomboter (dat is het allerlekkerst) of in olijfolie. Breng op smaak met verse peper en zout. Snij de groenten in hele dunne repen en zet apart. Hak de dille fijn.

Leg de rijstvellen ongeveer 30 tot 50 seconden in een bak met ijskoud water. Ze worden dan zacht. Leg ze op een werkplank en vul de vellen in de lengte met brokjes vis en repen groenten. Breng op smaak met zout, peper en flink wat verse dille. Rol ze op zoals je dat met een wrap doet. Eerst de zijkanten naar binnen en dan in de lengte rollen. Rol ze strak en leg ze in de koelkast. Snij ze op maat wanneer je ze serveert.

Summer roll 3 vegetarisch: 

  • 1 ei
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels cashew noten
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 groene peper
  • Verse koriander

Kluts het ei en breng op smaak met sambal, bak een omelet. Snij de omelet in dunne repen. Snij ook de groenten in dunne repen en gebruik eventueel een julienne snijder voor de courgette. Hak de cashewnoten fijn en snij de peper zo klein mogelijk.

Leg de rijstvellen ongeveer 30 tot 50 seconden in een bak met ijskoud water. Ze worden dan zacht. Leg ze op een werkplank en vul de vellen in de lengte met repen ei en groenten. Breng op smaak met zout, peper en verse koriander.

Rol ze op zoals je dat met een wrap doet. Eerst de zijkanten naar binnen en dan in de lengte rollen. Rol ze strak en leg ze in de koelkast. Snij ze op maat wanneer je ze serveert.

Tips:

Summer rolls kun ook heel goed eten als lunch, ze zijn namelijk heel makkelijk mee te nemen.

Laat je weten welke jij het lekkerst vindt?

Wil je wat anders met de overige rijstvellen doen? Kijk eens naar dit recept van Floor

Groetjes en eet smakelijk!

blank
Kim

Kim is al van jongs af aan met pure voeding bezig. Ze koopt het liefst biologisch en dicht in de buurt. Wij zijn blij dat Kim haar gezonde recepten hier deelt! Meer over Kim vind je op op haar persoonlijke pagina!