Suikervrij Rabarber Appel Brood

Veel Floraa-fans vroegen om het recept van het Rabarber Appel Brood wat in het eetdagboek van Inge stond. Dit suikervrije brood is gezond én lekker. Ben je benieuwd naar andere recepten van Inge? Kijk dan eens op haar site: de Bakparade.

Het is eindelijk weer tijd voor rabarber. De prachtige groente (ja groente!) met de de prachtige donkere rode kleur gecombineerd met lentegroen. Maar rababer heeft natuurlijk wel wat hulp nodig, want de zuurheid is wel heel aanwezig. Ik combineer het hier met een zoete appel en een klein beetje bosbessenjam zodat de unieke smaak van rabarber nog steeds aanwezig is, maar dat je het wel kan eten zonder dat je een zuur gezicht hoeft te trekken. Een unieke manier om rabarber te verwerken!

brood bakparade

Nodig: 

375g rabarber, in stukjes
1 el bosvruchtenjam
1 appel, in stukjes
1 el water
50g havermout
125g volkorenmeel
2 tl bakpoeder
2 tl koekkruiden
50g zonnebloempitten
2 el chiazaad
60ml appelmoes

Hoe maak je het: 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier.
2. Doe de rabarber, jam, appel en water in een steelpan en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken, totdat
de rabarber uit elkaar begint te vallen. Zet het vuur dan uit, roer de chiazaad en appelmoes erdoor en laat het iet wat afkoelen
3. Maal de havermout fijn in een keukenmachine.
4. Meng de havermout, volkorenmeel, bakpoeder, koekkruiden en zonnebloempitten.
5. Roer het rabarbermengsel erdoor, totdat alles net gemengd is
6. Schep in de vorm en garneer de bovenkant met plakjes appel en zonnebloempitten
7. Bak 60 minuten in het midden van de oven totdat een saté prikker er schoon uitkomt.