Storytel, de briljante app om de nieuwste boeken te luisteren.

Ik lees graag boeken. Boeken over gezondheid om de inzichten van verschillende experts te vergelijken maar ook boeken over zelfontwikkeling en emotionele intelligentie. Regelmatig lees ik een boek over het verkrijgen van financieel succes en het ontwikkelen van je sales en management skills. Op vakantie lees ik met veel plezier de nieuwste thrillers en romans van bekende auteurs zoals Saskia Noort en Suzanne Vermeer.

Juist op vakantie is het lezen van een boek soms ingewikkeld. De zon schijnt vaak fel in je ogen, je armen worden slap van het vasthouden van het boek en je nek wordt krom van het lezen. Even op je buik liggen op een ligbed houd je met een boek ook niet lang vol aangezien je schouders snel belast worden. Vorige week was ik op vakantie met twee vriendinnen waarvan één vriendin het nieuwste boek van Saskia Noort meebracht om te lezen. Het nieuwe boek ‘Koorts’ leek me ook erg leuk, echter was mijn ervaring met ‘zonnen’ en het lezen van boeken niet zo goed.

Een nieuwe app

Voor de vakantie werd ik op de hoogte gebracht van de App ‘Storytel’, een App waarmee je onbeperkt boeken kunt luisteren. Op dit moment loopt er een actie waarbij je twee weken lang gratis de App kunt proberen. Daar heb ik op vakantie gebruik van gemaakt en ik ben aangenaam verrast. Ik koos ervoor om het boek Koorts te luisteren en tegelijk te starten met mijn vriendin die het boek ging lezen. Koorts werd ingesproken door Isa Hoes, haar aangename stem nam mij mee in het spannende verhaal dat zich afspeelt op Ibiza. Daar ik van te voren dacht dat het lezen van een boek sneller zou gaan doordat ik vrij snel lees bleek dit niet het geval te zijn. Na één middag was is al een hoofdstuk verder dan mijn vriendin. Dit komt doordat je ogen, nek, hersens en schouders niet continu een pauze nodig hebben om te rusten en daarna weer verder te lezen. Even pootje baden in het zwembad gaat prima met Iphone headphones en is lastiger met een fysiek boek. Ook even iets te drinken nemen of overleggen bij welk restaurant je gaat eten vraagt niet om het luisterboek te pauzeren. Mijn ervaring was dat ik heerlijk met mijn ogen dicht in de zon naar een boek kon luisteren.

Toen ik in de App ging bladeren om te kijken naar het assortiment in luisterboeken was ik aangenaam verrast. Er is een groot aanbod aan Nederlandstalige thrillers en Romans maar ook een groot aanbod in Engelstalige luisterboeken over succes, gezondheid en mindfulness, precies datgeen waar ik naar op zoek was. De komende tijd zal ik zeker meer boeken gaan luisteren, evenals mindfulness en visualisatietechnieken gaan beluisteren die mij zullen trainen.

Heb jij best regelmatig zin om een boek te lezen maar na het werk geen pit meer? Worden je ogen snel moe wanneer je ’s avonds met kunstlicht leest of zou je graag gemakkelijker lezen op vakantie? Probeer de App dan eens en vergeet dan zeker niet gebruik te maken van de actie die nu loopt. Het abbonement is op ieder moment opzegbaar en de App is zowel online als Offline te gebruiken. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen! De App Storytel is te downloaden via de Appstore. Meer informatie over Storytel vind je via deze link.