Springrolls met garnalen, avocado, paprika en mais recept

Nog nooit van springrolls gehoord? Dat geeft niet; wij vertellen je wat het zijn!

Springrolls worden ook wel summer rolls of verse loempia’s genoemd. Ze zijn een stuk gezonder dan gewone loempia’s, omdat ze niet zijn gefrituurd. Eigenlijk kun je ze maken met alles wat je lekker vindt. In dit recept gebruiken we enkel gezonde, verse ingrediënten.

Met dit koolhydraatarme gerecht krijg je een goede portie groente, vitamines en mineralen binnen!

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 5 rijstvellen (doorsnede 16 cm)
  • 100 gram garnalen
  • ½ paprika
  • ½ avocado
  • Paar slabladeren
  • 50 gram mais
  • ¼ komkommer
  • ½ rode ui
  • Sojasaus
  • Kokos- of olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de garnalen om en om in circa 3 minuten gaar. Bestrooi met een snufje zeezout en zwarte peper en zet even opzij.
  2. Snijd de paprika, avocado en komkommer in dunne reepjes en de ui in dunne ringen.
  3. Vul een grote kom met warm water.
  4. Pak een rijstvel en dompel deze enkele seconden in het warme water. Leg uitgespreid op een bord.
  5. Bekleed het midden van het geweekte rijstvel met sla, garnalen, paprika, avocado, mais, komkommer en rode ui. Zorg ervoor dat de randen van het rijstvel vrij blijven van ingrediënten.
  6. Vouw eerst de linkerkant, dan de rechterkant en vervolgens de onderkant van het rijstvel naar het midden. Rol de springroll strak op.
  7. Herhaal dit voor alle rijstvellen.
  8. Schenk een beetje sojasaus in een schaaltje en dip de springrolls in de sojasaus.

Voedingswaarde: 440 calorieën