Slanke appelcake met Griekse yoghurt en kaneel
november 1, 2016
Karine heeft een heerlijke recept voor een slanke appelcake met Griekse yoghurt in plaats van boter! Samen met kaneel, appel en een beetje kokosbloesemsuiker is dit de ideale combinatie als je iets lekkers wilt eten, maar niet al te veel calorieën binnen wilt krijgen.
Ingrediënten:
- 3 appels
- 110 gr zelfrijzend glutenvrij bakmeel
- 80 gr kokosbloesemsuiker
- 40 gr ongezoete amandelmelk
- 2 eieren
- 110 gr Griekse yoghurt
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 1 tl vanille-extract
- snufje zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Schil de appels, snij ze in vieren en daarna in dunne schijfjes. Doe ze in een kom en voeg de kaneel en 20 gr suiker toe. Hussel alles goed om tot alle schijfjes bedekt zijn met een laagje kaneel en suiker. Voeg eventueel nog een beetje kaneel toe. Houd apart.
- Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Houd apart.
- Meng de dooiers met de Griekse yoghurt en de amandelmelk. Voeg dan alle droge ingrediënten toe. Als laatste het eiwit-mengsel erdoor scheppen.
- Pak een ronde taartvorm van 20 centimeter en vet deze lichtjes in.
- Doe hier de appelschijfjes in. Giet daar vervolgens het beslag overheen.
- Schud de vorm nog even goed heen en weer, zodat het beslag goed tussen de appelschijfjes loopt.
- Bak de cake nu 75 á 85 minuten.
Hij is klaar zodra de bovenkant een mooi goudbruin kleurtje heeft. Het midden blijft lekker smeuïg.
Eet smakelijk!!
Heerlijk lijkt mij deze! Kan de kokosbloesemsuiker ook door iets anders vervangen worden, zoals bijvoorbeeld honing of stevia?
Ik zou het niet vervangen door honing of agave, de cake is al vrij nat van zichzelf. De stevia zou je kunnen proberen. Ikzelf vind de smaak van stevia erg vies en zou liever gaan voor de volle smaak van de kokosbloesemsuiker.
Is de Griekse yoghurt ook te vervangen door een lactose vrije variant?