Werkt Simpel Slank van Bernard Favier écht voor afvallen en vet verbranden? Wij zochten het uit!

Met het Simpel Slank programma van Bernard Favier zou je met 4 eenvoudige regels in 5 stappen meer dan 17 kilo vet kunnen verliezen. En dat zonder jezelf uit te hongeren, pillen te slikken of te jojoën.

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Is Simpel Slank niet het zoveelste ‘wondermiddel’ om af te vallen? Is Bernard Favier betrouwbaar? En wat zijn de ervaringen met zijn afslankprogramma?

Wij hebben het voor je uitgezocht en geven in dit artikel antwoord op al je vragen over Simpel Slank.

Is Simpel Slank niet het zoveelste ‘wondermiddel’ om af te vallen?

Er zijn ontzettend veel diëten en methodes om af te vallen. Je hebt ze waarschijnlijk allemaal geprobeerd, maar hebt hiermee niet je streefgewicht bereikt of bent na het volgen ervan weer terug op je oude gewicht. Volgens Bernard Favier van Simpel Slank bereik je met de meeste diëten geen (blijvend) resultaat, omdat ze geen aandacht besteden aan hormonen.

Simpel Slank is gebaseerd op het werk van onder andere dr. Joseph Mercola en dr. Mark Hyman. Zij ontdekten dat je op een natuurlijke manier vet kunt verbranden als je afvalhormonen ‘aan’ staan.

Als je de ervaringen moet geloven, lijkt het erop dat de methode van Simpel Slank werkt. Behoorlijk wat mensen hebben gewicht verloren en zijn dan ook enthousiast over het afvalplan.

Of deze afvalmethode ook voor jou werkt, kun je het beste ontdekken door het Simpel Slank programma zelf te volgen. Dat kun je in principe zonder risico doen, want je kunt je geld binnen 30 dagen terugkrijgen als het programma niet bevalt.

Het enige ‘risico’ dat je loopt, is dat je enkele weken gezond hebt gegeten. Want als je de Simpel Slank recepten bekijkt, kun je niet anders dan concluderen dat deze gezonde ingrediënten bevatten.

Hoeveel kun je afvallen met Simpel Slank?

De ervaring is dat mensen gemiddeld 2 kilo per week afvallen. In de eerste week zelfs tot 4 kilo, omdat men dan ook overtollig vocht verliest. Overigens is het zo dat mensen met een hoger gewicht sneller en meer gewicht verliezen dan mensen die slechts een paar kilo hoeven af te vallen om op een gezond gewicht te komen.

Wie zit er achter Simpel Slank?

Bernard Favier is de bedenker van Simpel Slank. Hij was jarenlang fitnesstrainer, maar merkte dat zijn cliënten niet afvielen door enkel te sporten. Daarom verdiepte hij zich in het werk van onder andere Mercola en Hyman, en ontwikkelde op basis daarvan een hormoonplan voor één van zijn cliënten.

Toen het zijn cliënte lukte om met dit hormoonplan vet te verliezen en een gezond gewicht te bereiken, besloot Bernard het plan tot een programma uit te werken waarmee mensen hun hormonen in balans krijgen. Dat werd Simpel Slank (pdf e-book). Inmiddels heeft Bernard veel mensen begeleid naar een gezond gewicht. Hij staat vast te popelen om met jou hetzelfde traject te doorlopen.

Naar het Simpel Slank programma

Voor wie is Simpel Slank ontwikkeld?

Simpel Slank is ontwikkeld voor mensen die al vele diëten en sportscholen hebben geprobeerd, zonder (blijvend) resultaat. Deze mensen hebben volgens Bernard een verstoorde hormoonbalans, waardoor hun vetcellen als het ware ‘op slot’ zitten en het voor hen vrijwel onmogelijk is om vet te verliezen.

Simpel Slank is erop gericht om de hormoonbalans te herstellen, waardoor de vetverbranding wordt geactiveerd en het mogelijk is om op een natuurlijke manier vet te verliezen. Dus zonder dieet, intensieve sporten of pillen.

Uit welke onderdelen bestaat Simpel Slank?

Simpel Slank bestaat uit drie e-books (pdf download) en online afvalhulp:

  • E-book #1: Kookboek Simpel Slank (pdf) met 100+ eenvoudige recepten, 4 spelregels met een handige afvinksheet, uitgebreide antwoorden op veelgestelde vragen, boodschappenlijstjes en een overzicht van wat je wel en niet mag eten, zodat je zeker weet dat je geen verkeerde producten in huis haalt.
  • E-book #2: Hormoonbalans (pdf) met uitleg over het balanceren van je hormonen en een actieplan om de belangrijkste hormonen in balans te krijgen.
  • E-book #3: Bonusboek (pdf) met advies om stilstaan tijdens het afvallen te voorkomen.
  • Online afvalhulp in de vorm van twee tot drie e-mails per week waarin je in de eerste drie weken stap voor stap wordt begeleid d.m.v. advies over zaken die je tijdens het afvallen kunt tegenkomen. In de mails vind je ook tips en extra recepten, dus ze zijn echt van meerwaarde voor je afvalproces. Als je daarnaast nog vragen hebt of tegen andere dingen aanloopt, kun je per e-mail contact opnemen met Bernard en zijn team. Je krijgt dan binnen 24 uur antwoord (bij onze test binnen 80 minuten).

Welke recepten vind je in het kookboek van Simpel Slank?

In het Simpel Slank kookboek (pdf) vind je recepten voor het ontbijt, de lunch en het diner. Je kunt de dagmenu’s volgen zoals ze staan aangegeven, maar kunt ook zelf een dagmenu samenstellen. De recepten zijn gemakkelijk om te maken en kosten niet veel tijd. Je hoeft dus niet uren in de keuken te staan.

Je hoeft met Simpel Slank trouwens niet bang te zijn dat je alleen maar groene salades eet. Als het al salades zijn, dan zijn deze heel rijk en voedzaam. Denk aan makreelsalade of eiersalade. Ook de ontbijtjes zijn lekker stevig: havermoutpap, omeletjes en vullende smoothies. Je hebt dus geen honger met dit afslankplan.

Als lunch eet je vaak de restjes van het diner van de dag ervoor. Dat is fijn, want zo hoef je voor je lunch niet de keuken in. Je hoeft het vaak alleen even op te warmen.

De avondmaaltijden zijn een feestje voor wie van gevarieerd eten en groenten houdt. Zo staat er groentelasagne, kerriekip, zalm en quiche op het menu.

Je eet zelfs een dag burger met friet!

Natuurlijk is dit recept wel een gezonde variatie op de bekende snack, maar niet minder lekker.

Mocht je tussendoor honger hebben, dan vind je in het kookboek 10 gezonde snacks die je kunt eten om je honger te stillen. Al met al is Simpel Slank dus behoorlijk compleet.

Wat zijn de voordelen van Simpel Slank?

Simpel Slank is niet moeilijk te volgen. De vier spelregels zijn simpel en eenvoudig in te passen in je dagritme. Je hoeft er dus niet veel voor te doen of te laten.

Je leven wordt zelfs makkelijker, want je hoeft vier weken lang niet te bedenken wat je gaat koken. Je eet gewoon volgens de weekmenu’s en gebruikt de Simpel Slank recepten in het kookboek. Ook daarna kun je de recepten gebruiken om zelf dagmenu’s samen te stellen.

Ga naar de website van Simpel Slank

Krijg je honger met de dagmenu’s?

Fijn is ook dat je tijdens dit ‘dieet’ geen honger hebt. De maaltijden zijn namelijk heel voedzaam en je kunt ook gezonde snacks eten als je tussendoor trek krijgt. Dat je tóch afvalt, komt doordat je hormonen in balans komen en je lichaam weer op een natuurlijke manier vet gaat verbranden.

Je hoeft met Simpel Slank geen pillen of supplementen te slikken om af te vallen. Het enige dat je doet, is eigenlijk gewoon gezond eten en daarbij een paar spelregels in acht houden. Omdat je vetverbranding nu ‘aan’ staat, kom je niet meer in gewicht aan. Je hebt dus geen last van het zogenoemde jojo-effect.

Last but not least is het fijn dat je tips krijgt om overgebleven ingrediënten te gebruiken. Je houdt dus niets over dat je vervolgens weg moet gooien. Daarbij hoef je ook niet per se biologische ingrediënten te gebruiken om af te vallen. Je bent dus niet méér geld kwijt als je Simpel Slank volgt.

Wat zijn de nadelen van Simpel Slank?

De vier spelregels vragen wat discipline, en misschien moet je wat meer boodschappen doen en vaker koken dan je gewend bent, maar dat went. Zodra je dit hebt ingepast in je dagritme, gaat het eigenlijk vanzelf en vraagt het geen extra aandacht en energie meer.

Een ander punt is dat je in het begin even moet wennen aan de leefstijltips (zoals twee uur voor het slapen niet meer eten). Toch ben je helemaal vrij om dit te doen. Je bent tot niets verplicht in dit afvalplan. Maar je behaalt volgens Bernard natuurlijk wel betere resultaten als je zijn adviezen ter harte neemt.

Waarom zou je Simpel Slank gaan volgen?

Een reden om Simpel Slank te gaan volgen is dat je ermee kunt afvallen op een prettige manier. Je eet lekkere gerechten, hebt geen honger en verliest toch gewicht. De vier spelregels zijn makkelijk in te passen in je dagelijkse leven en er wordt niet beschuldigend met het vingertje gewezen als je eens een steekje laat vallen.

Omdat je in de eerste week al een paar kilo kunt afvallen, is Simpel Slank ook motiverend. Je ziet meteen resultaat en dat geeft vertrouwen. Ook fijn is dat je niet alleen kunt afvallen, maar ook je energiepeil en stemming kunt verbeteren. Dat is zeker een bijkomend voordeel van dit programma.

Waarom zou je Simpel Slank niet gaan volgen?

Om met Simpel Slank het beste resultaat te behalen, moet je een paar leefstijlveranderingen doorvoeren. Sommige zijn makkelijk, maar andere zijn even wennen. Dit moet je je realiseren voordat je aan Simpel Slank begint.

Simpel Slank is geen magische pil. Het is een programma waarmee je een nieuwe levensstijl aanleert die niet aanvoelt als een beperking, en waarbij je af en toe nog een broodje kunt eten.

Als je niet bereid bent om veranderingen in je eet- en leefstijl door te voeren, dan is Simpel Slank niets voor je. Het programma is niet moeilijk te volgen, maar het vraagt wel een zekere inzet van je.

Verder wordt Simpel Slank afgeraden voor zwangere vrouwen, en minderjarigen die willen afvallen wordt geadviseerd om altijd te overleggen met de huisarts.

Wat zijn de ervaringen met Simpel Slank?

Er zijn op het internet eigenlijk alleen maar goede ervaringen met Simpel Slank te vinden. De enige negatieve reacties gaan over het onjuist volgen van het programma.

Hier heeft Bernard succesverhalen staan van mensen die zijn afgevallen en lekkerder in hun vel zitten.

De website Gezonder Afvallen vroeg een paar mensen naar hun ervaringen met Simpel Slank, en kwam tot dit resultaat:

Ik ben onlangs gestart met Simpel Slank. Ik heb veel discipline dus ik houd mezelf heel streng aan datgene wat wel en niet mag. Tot vorige week was ik vijf kilo afgevallen, wat voor mij prima is want ik had niet veel overgewicht – Marjan

Ik heb dit dieet gevolgd vanaf april en ben inmiddels 15 kilo afgevallen. In het begin voelde ik mij niet lekker, maar na een paar weken ging dit veel beter. Ik doe Simpel Slank samen met mijn man en hij is tot nu toe al 16 kilo kwijt. Mijn 2 dochters doen nu ook met het dieet mee en zij zijn 5 en 7 kilo afgevallen. Ik wil nog graag de laatste 5 kilo afvallen, maar het gaat nu wel minder snel. Ik houd moed! – Willy

Ik ben 26 augustus begonnen met een andere manier van eten. Hanteer de tips en adviezen uit Simpel Slank Programma en ben nu 5 kilo afgevallen en zit zelfs in de groene cijfers met mijn bmi 🙂 – Sabine

Wat zijn de ervaringen op Facebook?

Er zijn dus genoeg mensen voor wie Simpel Slank werkt. Of dat ook voor jou geldt, kun je eigenlijk alleen ontdekken door het programma zelf te volgen. Wellicht is het goed om te weten dat je je geld terug kunt krijgen als je je streefgewicht niet haalt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je geld kwijt bent als Simpel Slank voor jou niet werkt.

Hoe werkt het als je wilt beginnen met Simpel Slank?

Je hoeft niet alle e-books helemaal door te nemen voordat je met Simpel Slank kunt beginnen. Alle belangrijke informatie is eenvoudig samengevat in korte kopjes, en er zijn veel plaatjes.

Je kunt het hormoonbalans-boek makkelijk scannen op actiepunten en dingen die je minimaal moet weten. Deze korte stukjes tekst zijn duidelijk aangegeven met een illustratie.

Het is ook handig om de vier spelregels in het kookboek door te nemen. Al met al kost het je misschien een kwartiertje, maar dan ben je klaar om de eerste boodschappen te gaan doen en de recepten te gaan maken.

Simpel Slank aanbieding

Waarom afvallen volgens vier spelregels?

Het idee van Simpel Slank is dat je zoveel mogelijk vet verbrandt door je aan vier simpele basisregels te houden. De regels zijn niet moeilijk te volgen en ook niet echt wereldschokkend, maar zijn wel best slim. Door een paar simpele dingen in je leefstijl door te voeren, kun je namelijk invloed uitoefenen op hormonen die je vetverbranding en eetlust regelen.

Wat de spelregels betreft is Simpel Slank best wat streng, en dat zal waarschijnlijk komen doordat de regels zo belangrijk zijn om af te vallen. Als je je een dag niet aan een regel houdt, mag je geen kruisje op de afvinksheet zetten. Bij één regel moet je deze zelfs de volgende dag inhalen. Hierdoor heb je wel een stok achter de deur.

Toch zegt Bernard ook dat het niet erg is als je je een dag niet aan de regels houdt. Dat is wel weer een opluchting. Is het een dag niet gelukt, dan kun je de volgende dag dus gewoon weer opnieuw beginnen zonder jezelf schuldig te voelen.

Wat zijn de vijf stappen van Simpel Slank?

Als je met Simpel Slank begint, volg je een proces van vijf stappen:

  • Stap 1: Vet verbranden in plaats van het op te slaan
  • Stap 2: Hongerhormoon ‘resetten’ om geen onnodige honger meer te hebben
  • Stap 3: Vet verbranden op lastige plaatsen, zoals bovenbenen en billen
  • Stap 4: Buikvet verbranden
  • Stap 5: (Vr)eetbuien en emotie-eten tegengaan

STAP 1: De eerste stap in Simpel Slank is erop gericht dat je lichaam geen vet meer aanmaakt en overschakelt op het verbranden van vet. Dat doe je door je hongerhormonen te resetten en je afslankhormonen ‘aan’ te zetten met de juiste voeding en een paar simpele leefregels.

STAP 2: Het doel van deze stap is het resetten van het hongerhormoon (ghreline) door anders te eten. Hierdoor heb je minder honger en heb je meer controle over je lijf.

STAP 3: Deze stap is bedoeld voor mensen die lastig afvallen op specifieke plaatsen, zoals je bovenbenen of billen. Het idee is dat opgeslagen lichaamsvet zich lastig laat verbranden als het vol gifstoffen zit. Deze stap is er daarom op gericht om de meeste gifstoffen te beperken, zodat je ook op lastige plekken vet kunt gaan verbranden.

STAP 4: Deze stap is speciaal voor mensen met buikvet. Het idee is dat het vet in de buikstreek verdwijnt door de cortisolspiegel niet te verstoren. Hiervoor voer je enkele aanpassingen door in je leefstijl.

STAP 5: Deze stap heeft tot doel om (vr)eetbuien en emotie-eten tegen te gaan door slim gebruik te maken van het gelukshormoon serotonine. Dit doe je door bepaalde voeding te eten die je lichaam nodig heeft om meer serotonine aan te maken.

Wat als Simpel Slank niet bevalt?

Bernard Favier lijkt overtuigd te zijn van zijn afvalmethode, want als je je streefgewicht niet haalt met het Simpel Slank programma, krijg je je geld terug. Je hoeft dan alleen een mailtje te sturen en het geld wordt teruggestort op je rekening.

Dit is het verzamelgebouw waar PuurFiguur officieel zit.

Simpel Slank korting?

Het Simpel Slank programma bestaat uit 4 weekmenu’s, boodschappenlijsten, een super duidelijke uitleg en natuurlijk ondersteuning bij vragen. Het plan kost € 37 en er is niet vaak een aanbieding.

Ik vind dit een schappelijk prijs, omdat je garantie krijgt op het plan én Bernard en zijn team altijd kunt mailen met je vragen.

Wil je weten of Simpel Slank momenteel in de aanbieding is?

Check de aanbiedingspagina