Shakshuka: eieren in tomatensaus recept

Shakshuka is een gerecht met groenten, eieren, kruiden en een (pittige) tomatensaus. Het is gezond, lekker en makkelijk te maken.

Dit gerecht bevat veel eiwitten, vitamines en mineralen. Hierdoor blijf je lang verzadigd; handig als je wilt afvallen!

Shakshuka is te eten als ontbijt, lunch en diner.

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 2 eieren
  • 300 gram tomatenblokjes uit blik/pot (incl. sap)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 paprika
  • 100 gram wortel
  • 1 kleine ui
  • Klein teentje knoflook
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl cayennepeper of chilipoeder
  • Paar takjes verse peterselie
  • Kokos- of olijfolie
  • Zeezout

Bereidingswijze:

  1. Rasp de wortel, snijd de paprika in dunne repen, snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de ui glazig.
  3. Voeg de tomatenpuree, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder en cayennepeper of chilipoeder toe en bak één minuut mee.
  4. Voeg de wortelrasp, de paprikareepjes, de tomatenblokjes en een snuf zeezout toe, roer goed door en laat op laag vuur circa 5 minuten pruttelen.
  5. Maak met een lepel 2 kuiltjes in de saus en breek een ei in ieder kuiltje.
  6. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Na circa 8 minuten zijn de eieren gaar.
  7. Hak de peterselie fijn en strooi over de shakshuka.

Voedingswaarde: 405 calorieën