Salade met rode bieten, walnoten en appel recept

Deze lekkere salade staat binnen een mum van tijd op tafel en is daarom perfect voor op een drukke dag.

Dit gerecht ziet er niet alleen kleurrijk uit, het bevat ook veel vitamines en mineralen. Het hoofdingrediënt van deze salade is rode biet. Deze groentesoort bevat foliumzuur, mangaan, kalium, koper, ijzer, vezels en magnesium. Dat één groentesoort zoveel voedingsstoffen kan bevatten is toch magisch?

Profiteer van de gezondheidsvoordelen van rode biet door deze heerlijke salade te maken. Dit gerecht past perfect in een koolhydraatarm dieet!

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • Handvol verse spinazie of sla naar keuze
  • 200 gram voorgekookte rode bieten
  • 100 gram linzen of kikkererwten (uit blik of pot)
  • ½ komkommer
  • 20 gram walnoten
  • 1 appel
  • Paar blaadjes verse munt
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Snijd de rode bieten, komkommer en appel in kleine blokjes.
  2. Hak de walnoten grof en hak de munt fijn.
  3. Laat de linzen of kikkererwten uitlekken in een vergiet of zeef.
  4. Leg de sla op een bord, voeg de linzen of kikkererwten toe, leg de gesneden ingrediënten erbovenop en top af met de gehakte walnoten en munt.
  5. Maak een dressing van de balsamicoazijn, het citroensap, de olijfolie en een snuf zeezout en zwarte peper.
  6. Druppel de dressing over de salade.

Voedingswaarde: 520 calorieën