Salade met kikkererwten, avocado en cherrytomaten recept

Deze salade staat in een mum van tijd op tafel, is super lekker én bevat veel essentiële voedingsstoffen.

Kikkererwten bevatten diverse vitamines en mineralen, waaronder vitamine B1, B2, calcium, magnesium, kalium, calcium, fosfor, ijzer en zink. Ook bevatten kikkererwten antioxidanten die veroudering en diverse ziektes tegengaan.

Aangezien kikkererwten relatief veel eiwitten bevatten, zal je lang verzadigd blijven na het eten van deze salade!

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 100 gram kikkererwten
  • 100 gram cherrytomaten
  • ½ avocado
  • 100 gram wortel
  • 50 gram rode kool
  • 50 gram veldsla
  • 15 gram walnoten
  • 1 el olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet of zeef.
  2. Halveer de cherrytomaten, snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes, rasp de wortel en de rode kool, en hak de walnoten.
  3. Doe alle ingrediënten in een kom en hussel door elkaar.
  4. Breng op smaak met een snuf zeezout en zwarte peper.

Voedingswaarde: 535 calorieën