Floraa’s Risotto Quinoa recept

Naar aanleiding van een aantal aanvragen deel ik graag mijn gezonde Risotto Quinoa recept met jullie. Dit is dus weer eens wat anders dan rijst. Lees snel verder voor het recept zodat je zelf aan de slag kunt!

Benodigdheden voor vier personen:

  • Voorgekookte quinoa 300g
  • 1 grote courgette
  • Lente ui
  • Witte wijnazijn (balsamico kan eventueel ook)
  • 1 limoen
  • Tomaatjes naar keuze
  • Linzen
  • Geraspte kaas
  • Yoghurt
  • Twee blokjes kippenbouillon
  • Gedroogde peterselie
  • Kurkuma (geelwortel)
  • Zeezout, peper
  • Roomboter of kokosolie

Vooral wijnazijn, kaas, yoghurt en bouillonblokjes kies ik het liefst biologisch.

Hoe maak je het?

Voorbereiding: Zet één liter water op met de twee kippenbouillonblokjes, snijd de lente ui klein en de groenten in stukjes.

  1. Verwarm flink wat boter of kokosolie en fruit de lente uitjes kort. Voeg dan de quinoa toe en roer een keer door.
  2. Voeg gedurende 10 minuten steeds een klein beetje bouillon toe aan de quinoa, breng aan de kook en roer door. Ondertussen kun je alvast het zout, wat peper, de peterselie en een scheutje kurkuma toevoegen.
  3. Voeg de tomaatjes, een scheutje wijnazijn toe en knijp een half limoentje helemaal uit over de quinoa. Laat nog even koken tot de randjes van de quinoa loslaten. (kleine witte streepjes in de pan).
  4. Voeg een scheut yoghurt (100 ml) en geraspte kaas toe en roer goed door. Nu kan de courgette erbij om vijf minuten op te warmen.
  5. Tot slot voeg je de linzen toe en laat deze opwarmen. Als de quinoa nog niet gaat binden kun je extra kaas toevoegen. Knijp de andere helft van je limoentje helemaal uit en kijk of je nog peper en zout toe moet voegen.
  6. Klaar!

Tip: Wat frisse stukjes komkommer om erbij te doen.

Hopelijk ga je lekker aan de slag met dit quinoa recept!