Recept voor bananenpannenkoeken

Voor een goed ontbijt maak ik altijd tijd. Hoe warm het hier in Mexico ook is. Een van mijn ontbijt favorieten zijn de bananenpannenkoeken. Heerlijk vullend en erg gezond. Dit ontbijtrecept is snel klaar te maken, dus ook handig voor drukke dagen.

Ingrediënten voor bananenpannenkoeken

  • 250 gram (zeer rijpe) bananen, zonder schil
  • 2 eieren
  • 50 gram rijstmeel
  • 30 gram kokosmeel
  • 10 gram cacao
  • 65 gram amandelmelk
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Hoe maak je het?

  • Prak eerst de bananen in een grote kom
  • Voeg de eieren toe en mix op hoge snelheid tot je een schuimig mengsel hebt
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de cacao. Meng dit tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over 2 kommen
  • Voeg in een van de kommen de cacao toe en meng dit goed door
  • Zet 2 koekenpannen op medium vuur
  • Schep in elke pan 4 opscheplepels beslag
  • Leg een deksel op de pannen en laar de pannenkoekjes ongeveer 4-5 minuten op laag vuur bakken. Draai ze dan om en bak ze nogmaals 2 minuten.
  • Zorg ervoor dat vuur niet te hoog staat, want het brandt snel aan

Tip: serveer deze bananenpannenkoeken met hüttenkäse, vers fruit en ahornsiroop of honing.