Pompoenstoof met kikkererwten en kurkuma recept

Ben je vegetarisch, doe je aan meatfree monday of wil je gewoon eens een dagje geen vlees eten? Met dit gerecht zal je het vlees niet eens missen!

Deze verwarmende stoofpot zit vol groentes, waardoor je lekker veel voedingsstoffen binnenkrijgt. De kikkererwten dienen als vleesvervanger: deze peulvrucht bevat relatief veel eiwitten en vezels, waardoor je lang vol zult zitten na het eten van dit gerecht.

Wil je graag afvallen? Dit gerecht helpt je in de strijd tegen de kilo’s!

Ingrediënten:

  • 250 gram pompoen (vers of uit de diepvries)
  • 150 gram kikkererwten (uit blik of pot)
  • 50 gram doperwten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blokje groentebouillon
  • 3 tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 grote wortel
  • 250 ml water
  • Paar takjes verse peterselie
  • ½ tl komijn
  • ½ tl Ras el Hanout
  • ½ – 1 tl kurkuma
  • Kokos- of olijfolie
  • Zwarte peper
  • Optioneel: chilipeper en sojayoghurt

Bereidingswijze:

  1. Snijd de pompoen in blokjes, snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui glazig.
  3. Voeg de knoflook en de gedroogde kruiden toe en bak één minuut mee.
  4. Snijd de wortel in kleine blokjes en de tomaten in stukjes.
  5. Voeg de wortel, de tomaten, de kikkererwten, de pompoen, de tomatenpuree, het water, de doperwten, de groentebouillon en een snuf zwarte peper aan de pan toe en roer goed door.
  6. Laat het gerecht circa 30 minuten op laag vuur stoven. Houd goed in de gaten dat de stoofpot niet te droog wordt. Voeg eventueel wat extra water toe.
  7. Hak de peterselie fijn en strooi dit over het gerecht.
  8. Optioneel: serveer de pompoenstoof met een eetlepel sojayoghurt.
  9. Optioneel: garneer het gerecht met fijngehakte chilipeper.

Voedingswaarde: 510 calorieën