Gezond pompoen recept: Smaakvolle flespompoen uit de oven.

Pompoenen zijn hartstikke gezond en net zoals de zoete aardappel een beetje ‘zoetig’. Het is een echte herfstgroente en je kunt er heerlijke soepen en gerechten mee maken. Omdat ik deze week alleen groenten, fruit, peulvruchten en noten eet, is pompoen heel geschikt om mee te koken aangezien dit een stevige groente is die goed vult. Dit keer geef ik jullie het recept: flespompoen met tomaat en knoflook uit de oven. Slaatje erbij en klaar. Je hebt een maaltijd die volledig uit groenten bestaat. Ideaal om snel afvallen mogelijk te maken! Je kunt er natuurlijk ook een kippetje met mosterd naast bakken 😉

Wat heb je nodig voor dit pompoen recept? (2 personen)

  • 1 flespompoen
  • 2 trostomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • Gedrooge tijm, peterselie en rozemarijn
  • Kokosolie
  • Mosterd
  • Pesto
  • Zwarte peper en Keltisch zout
  • Romaine sla
  • Rucola sla
  • Komkommer
  • Balsamico azijn
  • Extra vierge olijfolie

Hoe maak je flespompoen uit de oven?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden, pak vast een ovenschaal.
  2. Schil je flespompoen of snijd de randen er af. Verwijder de stukken met de zaadjes. Snijd in kleine stukjes. Ook de knoflookteentjes en de tomaatjes mogen in stukjes. Alles mag vast in de ovenschaal. Daaroverheen strooi je redelijk wat tijm, rozemarijn en Keltisch zeezout. Een klein beetje peper.
  3. Maak een sausje van een dessertlepel mosterd, een dessertlepel pesto, peterselie en een eetlepel ontgeurde kokosolie. Smeer dit over de stukjes pompoen heen. Dit komt niet zo nauw omdat je de pompoen nog een keer doorroert als het in de oven staat. Zet het geheel 30 minuten in de oven en roer na 15 minuten eventjes een keer door met een lepel.
  4. Maak ondertussen een slaatje met romaine sla, rucola, stukjes komkommer, balsamico azijn, zout en olijfolie.

Serveer de flespompoen samen met de salade. Juist de combinatie is zo lekker! Dit recept past uitstekend bij het koolhydraatarm dieet.

Wat ik ook echt zo lekker vind, is het pompoenbrood recept! Lactose, gluten en suikervrij brood! Lees het hier 🙂