Ovenschotel recept met Bio rundervink en zoete aardappel

Wat is er met slecht weer nou lekkerder dan een heerlijke ovenschotel die smaakt naar aardappelen met jus? Ik ben ontzettend fan van Hollands eten en hou dan ook van ovenschotels. Toch eet ik liever niet te veel aardappelen en supermarktvlees omdat ik in het weekend vaak ook al zondig. Om met een heerlijk alternatief te komen heb ik dit gezonde ovenschotel recept gemaakt. Het is hartstikke gezond, glutenvrij en suikervrij! Ik heb gekozen voor een heerlijke rundervink van een biologische boerderij in Asten. Hier kun je eens in de maand vlees halen voor thuis. Daarnaast neem ik zoete aardappelen die eigenlijk tot de familie van de knol behoren en zeer voedzaam zijn. De overige ingrediënten zijn om het recept extra lekker en winters te maken. Wat mij betreft zet ik deze gezonde ovenschotel elke dag op tafel.

Wat heb je nodig voor een gezonde ovenschotel? (3 personen)

ovenschotel recept gezond zoete aardappel biologische rundervink winters lekker

 • 1 bio rundervink per persoon
 • 200 g doperwten
 • 600 g. Zoete aardappel
 • Een paar cherrytomaatjes
 • Verse peterselie
 • Nootmuskaat
 • Gedroogde rozemarijn
 • 1 Rode ui
 • Zwarte peper, keltisch zout
 • Grasboter

Het gezonde ovenschotel recept:

 1. Was de zoete aardappel of aardappels goed en snijd in kleinere stukken zoals op de foto. Breng ondertussen alvast zo’n 1,5 lieten water aan de kook met wal Keltisch zout en kook de aardappelen dan 7-8 minuten. Voeg dan de doperwten toe en laat deze ook nog 5 minuten mee koken. Dit is natuurlijk afhankelijk van het type erwtjes dat je gebruikt.
 2. Terwijl de aardappels koken kun je in een koekenpan alvast een goede klont grasboter laten smelten en hierin de rundervinken laten sudderen. Bestrooi de rundervinken met Keltisch zout, lekker veel zwarte peper en een beetje nootmuskaat. Zet een deksel op de pan.
 3. Nadat je de erwtjes hebt toegevoegd laat je de oven voorverwarmen op 200 graden en snijd je de rode ui, cherrytomaatjes en verse peterselie in kleine stukjes. Leg deze alvast in een ovenschaal en voeg wat gedroogde rozemarijn, nootmuskaat, Keltisch zout en zwarte peper toe.
 4. Giet de zoete aardappel en erwtjes af en voeg toe aan de ovenschaal. Mix het geheel goed door zodat de kruiden goed gemengd zijn en voeg naar wens nog wat extra nootmuskaat toe. Leg nu de voorgebakken rundervinken op het geheel en giet de overgebleven jus uit de pan hierover heen. Zet nu 10 minuutjes in de oven.
 5. Serveer met een beetje echte mosterd op een warm bord.

Smakelijk! Als je dit een goed recept vind, deel dit dan met je vrienden. Je draagt hiermee bij aan het maken van nieuwe recepten. 

gezonde ovenschotel recept zoete aardappel recept

blank
Floor

Ik ben Floor, oprichtster van www.floraa.nl. Via deze weg wil ik jullie inspireren op het gebied van gezond en zo natuurlijk mogelijk leven. Veel plezier!

I am Flora, the founder of www.floraa.nl/en/. By this blog I want to inspire you to eat and live natural, happy & healthy. Enjoy!