Hoe natuurlijk eten je kan helpen gewicht verliezen

Veel mensen met overgewicht hoppen van dieet naar dieet. Helaas lijkt niets te werken en blijft het aantal mensen met overgewicht groeien. De enige oplossing lijkt “echt eten” en je lichaam geven wat het nodig heeft. In dit artikel lees je een aantal stappen die je kunnen helpen met gewicht verliezen op een natuurlijke manier.

De eerste stap: kies bewust

De keuze voor de juiste voeding begint al in de winkel. Er zijn zoveel mogelijkheden dat wij geneigd zijn te kiezen voor goedkope voeding, of voeding waarop bepaalde claims genoemd staan. Toch is het belangrijk om zelf echt goed na te denken over wat je eet, zowel voor je gezondheid als voor het milieu. Bewust worden van wat je in je lichaam stopt is de belangrijkste stap naar een goede gezondheid en een slank lichaam.

Stap 2: eet lokaal
Je weet vaak niet welke weg je voedsel al heeft afgelegd voordat het bij jou terecht komt. Hoe langer die weg echter is, hoe meer vervuiling het voedsel veroorzaakt, maar ook zelf oploopt. Het wordt opgeslagen in vrachtwagens, vliegtuigen en warenhuizen voor het in de winkel verschijnt, waardoor het niet meer “vers” te noemen valt. Bovendien is de kans groter dat het al veel voedzame stoffen verloren heeft. Kies daarom voor lokale voedingsmiddelen, zodat je weet dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Hoe voedzamer je voeding, hoe minder behoefte je hebt aan ongezonde verleidingen, waardoor afvallen een stuk gemakkelijker gaat.

Stap 3: vermijd bewerkte voedingsmiddelen

Tegenwoordig bestaat ons voedingspatroon grotendeels uit bewerkte voedingsmiddelen. Vroeger zouden ze ons voedsel niet eens als voedsel herkend hebben. Onze lichamen zijn gemaakt om te eten uit de natuur. Wij kunnen dat veel beter verwerken. Voorbeelden van gezonde voedingsmiddelen zijn groenten, fruit, eieren, vlees, vette vis, noten en oliën.

 

Fruit en groenten die zonder chemische stoffen worden gekweekt hebben meer voedingswaarde en zijn rijker aan belangrijke stoffen zoals antioxidanten en vitamine C. Bovendien kan je er op vertrouwen dat aan natuurlijke producten geen suikers, siroop of andere ongezonde stoffen zijn toegevoegd. Bij bewerkte producten die je in de winkel koopt is dit eerder de regel dan de uitzondering. Ook geraffineerde koolhydraten zijn vaak in grote hoeveelheden te vinden in bewerkt voedsel.

Dit zijn stuk voor stuk stoffen die onze hormoonhuishouding uit balans halen waardoor wij minder goed vet kunnen verbranden en zelfs vet op gaan slaan. En dat is juist niet de bedoeling als je gewicht wilt verliezen. Kies daarom voor natuurlijke voeding, dan kan je lichaam optimaal functioneren en overtollige kilo’s moeiteloos verbranden.

Stap 4: stop met diëten maar zoek naar gezonde alternatieven

Wat veel mensen instinctief doen als ze willen afvallen is minder eten en meer denken aan voedsel. Wat ze echter beter kunnen doen is normaal blijven eten, maar bewuster. Een dieet laat je alleen maar hongerig en ongemotiveerd voelen. In plaats van jezelf dus koekjes te ontzeggen, zal je gezonde alternatieven moeten zoeken zoals bijvoorbeeld fruit of groente. Deze zitten vol met vitamines, water en vezels. Je kan er dus veel meer van eten zonder je zorgen te hoeven maken over je gewicht.

Nog niet overtuigd?
Denk dan aan al de andere bonussen die natuurlijk eten je biedt. Natuurlijk voedsel zit vol goede stoffen die je immuunsysteem verbeteren en zo het risico op kanker, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en een te hoog cholesterol verminderen. Bovendien geven de vitamines je een boost van energie. Hierdoor ga je je gezonder en fitter voelen, wat je meer zin geeft om zelf te koken of om te gaan sporten. De kilo’s zullen er dan ook zonder moeite af gaan en voor altijd af blijven.

blank
Floor

Ik ben Floor, oprichtster van www.floraa.nl. Via deze weg wil ik jullie inspireren op het gebied van gezond en zo natuurlijk mogelijk leven. Veel plezier!

I am Flora, the founder of www.floraa.nl/en/. By this blog I want to inspire you to eat and live natural, happy & healthy. Enjoy!