Natascha, moeder van 2 kinderen, is 52 kilo kwijtgeraakt!

Lees hier het indrukwekkende verhaal van Natascha (28), ze is in een jaar tijd 52 kilo kwijtgeraakt en ze zit nu weer super in haar vel! Ze ging van maat 48 naar maat 36. Wij zijn trots op haar! Lees snel verder voor haar persoonlijke verhaal, zodat ze ook jou kan inspireren!

52 kilo afvallen?

Mijn naam is Natasha en ik ben 28 jaar oud en woon in Waalre en mama van 2. En ik ben in iets meer dan een jaar tijd 52kg afgevallen. Hier ben ik natuurlijk super trots op maar ik schaam me ook echt enorm voor hoe ik een jaartje geleden eruit zag en ik zou hier nooit weer na terug willen gaan! Dus hierbij mijn verhaal!

 

 

Ik kom uit Zuid-Afrika en hier ben ik ook opgegroeid, als kind hebben we altijd best wel normaal en ‘’gezond’’ gegeten. Op school was ik nooit echt dik, maar ik was wel iets groter dan normaal. Ik heb altijd mee gedaan aan sporten zoals atletiek, netball en hockey en er werd daarom ook geen zorgen gemaakt over mijn gewicht. Op mijn 18e ben ik naar Duitsland verhuisd en hier is waar mijn gewicht heel snel omhoog schoot. Ik heb in deze tijd ook mijn man ontmoet en we zijn uiteindelijk naar Nederland verhuisd. We ging heel vaak uiteten en we hadden altijd wat lekkers in huis. Ik heb mezelf nooit gewogen.

 

Ik werd toen zwanger en dat zag ik natuurlijk als een excuus om nog meer te gaan eten, want je moet voor 2 eten toch ? Een paar maanden na mijn eerste kindje geboren werd was ik echt het zwaarste wat ik ooit was geweest (ik heb mezelf toen nog steeds niet gewogen maar ik denk dat ik ergens in de buurt van 120kg zat ). Ik heb toen gedacht dat een beetje zouden proberen om af  te vallen, ik heb van alles geprobeerd- mijzelf uitgehongerd, weight watchers, you name it. Ik heb in deze tijd wel 5kg ofzo afgevallen, maar toen werd ik een beetje onverwachts zwanger voor een tweede keer. Deze keer had ik wel besloten dat ik mezelf niet helemaal zo los zou laten gaan als bij de eerste en uiteindelijk ben ik tijdens de hele zwangerschap maar 4,5kg aangekomen. 5 weken na de geboorte van mijn tweede kindje (een keizersnede) is bij mij eindelijk het knopje omgegaan.

 

5 weken na de bevalling besloot ik eindelijk eens op de weegschaal te klimmen….111kg …OMG, ben ik echt zo zwaar? Toen wist ik gewoon dat ik iets moest gaan doen. Ik heb toen besloten om clean te gaan eten en ik heb voornamelijk groepslesjes meegedaan bij de sportschool. Ik werd heel snel een cardiojunkie en langzaam aan viel de gewicht ook af. Ik had wel moeite met het clean eten, ik vond het moeilijk en het paste totaal niet in met mijn dagelijkse leven. . De keuze is toen gemaakt om een personal trainer te krijgen.Mijn trainer Lars introduceerde mij aan krachttraining en aan het ‘if it fits your macros’ dieet. Langzaam aan begon ik mijn cardiosessies in te ruilen voor een uurtje in het krachthok en tot mijn grote verbazing viel ik nog steeds gewoon af.

Ik had een streefgewicht van 75kg maar ik zit nu al rond de 60kg! Ik had nooit gedacht dat ik zoveel zou afvallen of dat het mij echt zou lukken. Ik ging allemaal best wel makkelijk en ik denk dat de grootste reden hoervoor is omdat ik gewoon alles mag eten (wel met mate!) en ik geniet van mijn work-outs. Ik ben van maatje 48 naar 36 gegaan en ik voel me nu zoveel fitter en ik heb veel meer energie voor dingen (wel zo handig met 2 kleine kindjes!). Ik werk ook 42 uur per week, dus het is super druk maar als je echt wil dan maak je er gewoon tijd voor.

  

Op dit moment train ik 2 keer per week samen met Lars en dan nog 2-4 keer per week zelf bij SportCentrum Coach in Waalre. Ik ben nog lang niet klaar met mijn transformatie, veel gewicht hoeft er nu niet meer af te gaan, maar ik wil wel aan de kleinere details van mijn lichaam werken en 6-pack zou ook fijn zijn! Ik zou dit allemaal niet had kunnen doen zonder mijn awesome trainer- Lars Tegelaars! We zijn allebei te volgen op Instagram @tash0904 en @lars_personaltraining