Muhammara: Libanese dip van paprika en walnoten recept

Met dit recept maak je muhammara: een heerlijke Libanese dip gemaakt van geroosterde paprika en walnoten.

Deze dip is lekker én gezond. De walnoten leveren je een goede dosis omega 3-vetten die je onder andere lang verzadigd houden. Het eten van walnoten verlaagt tevens het slechte cholesterolgehalte (LDL) en verhoogt het goede cholesterolgehalte (HDL).

Dip je favoriete snackgroentes in deze dip en geniet!

Ingrediënten (meerdere porties):

  • 2 rode paprika’s
  • 75 gram walnoten
  • 1/3 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • Sap van ¼ limoen
  • 1 tl komijn
  • Snufje zeezout
  • Optioneel: granaatappelpitjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de paprika in grove stukken, leg in een ovenschaal en besprenkel met oljifolie.
  3. Zet de ovenschaal in de oven en bak de paprika circa 20 minuten.
  4. Pers de knoflook en snijd de peper fijn. Doe deze samen met de geroosterde paprika, walnoten, limoensap en zeezout in een keukenmachine of blender. Heb je geen keukenmachine of blender? Gebruik dan een staafmixer.
  5. Blend het tot de gewenste structuur ontstaat. Is de dip iets te dik? Voeg dan een scheutje olijfolie toe.
  6. Schep de muhammara in een kommetje.
  7. Optioneel: garneer met een eetlepel granaatappelpitjes.

Voedingswaarde (volledige recept): 630 calorieën