Mijn favoriete gezonde lasagne recept met courgettebladeren!
juli 11, 2015
Vandaag deel ik mijn favoriete gezonde lasagne recept met jullie! Dit recept met lekker veel groenten is koolhydraatarm, glutenvrij en ondanks de courgettebladeren niet waterig! Ik heb kennis gemaakt met deze lasagne bij mijn yoga lerares. Zij kookt voornamelijk vegetarisch dus maakte ze een versie zonder gehakt maar met traditionele lasagnebladeren. Dat is dus ook een optie:)
Wat heb je nodig voor deze heerlijke gezonde lasagne? (3 personen)
- 1 ui
- 1 grote zak bladspinazie of andijvie (300g)
- 250 gram biologisch rundergehakt
- 1 bakje ricotta
- 1 potje pesto (klein formaat)
- 2 kleine potjes tomatenpuree
- 2 courgettes
- Gedroogde peterselie, basilicum, zout, peper en andere kruiden naar smaak
- Geraspte kaas of mozzarella voor de topping
Hoe maak je dit gezonde koolhydraatarme lasagne recept?
- Neem een grote wokpan en zet op het vuur met een beetje kokosolie of boter. Snipper je ui en bak samen met het gehakt gaar.
- Voeg de zak spinazie of andijvie toe en bak mee tot het helemaal ‘nat’ gebakken is. Nu voeg je de tomatenpuree toe (2 hele potjes), het hele potje pesto, de ricotta en de kruiden naar wens.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd nu de courgettes met de kaasschaaf in zo dik mogelijke plakken om als ‘bladeren’ in de lasagne te gebruiken.
- Neem een ovenschaal en start met een laag groenten/ricotta saus, beleg dan met plakken courgette en herhaal tot je 3 lagen courgette hebt. Je eindigt met een beetje saus en strooit daar de geraspte kaas of mozzarella overheen.
- 20 minuten in de oven.
Smakelijk!
Maak je de lasagne met normale lasagnebladeren, neem dan een kleine pot tomatensaus ipv de tomatenpuree. Normale lasagnebladeren hebben dit vocht nodig om op te nemen. In dat geval gaat de lasagne 30 minuten in de oven.
Hoi Flor, waar heb jij die courgettebladeren dan in verwerkt?
ik zie alleen maar courgette staan en bladspinazie/andijvie.
Beetje in de war.
en waarmee vervang je de rundergehakt? ik heb hier een vegetariër in huis rond dwarelen (die ook nog zijn eigen volkstuintje heeft, met inderdaad courgette’s en courgette bladeren)
groetjes Ansuya
Ziet er heel lekker uit! Ik houd wel van lasagne 🙂
Hoi Ansuya! Met de plakken courgette vervang je de lasagnebladeren als laag. Rundergehakt kun je helemaal weg laten of vervangen door tofu!
Wat lijkt me dit lekker! Ik kan het al bijna proeven 🙂
Ik krijg het water in de mond! Nog een simpel gerecht ook!
Mijn favoriete gezonde lasagne recept met courgettebladeren! De beloofde receptjes komen eraan hoor, maar met een beetje vertraging.
Met het woord “courgettebladeren”wordt je op het verkeerde been gezet. Noem het dan geschaafde courgette. Als pompenbladeren eetbaar zijn, dan lijkt me dat ook op te gaan voor courgette en misschien ook komkommer.
Net gegeten, super lekker!
In de ricotta zit wel wat vet, las dat er ook een magere variant bestaat maar niet gezien in de winkel?
Staat in de oven ben benieuwd kwam niet uit met de saus maar dat neem ik voor lief..heb overal al aan lopen likken ben benieuwd…