Gemakkelijk Curry Chicken Masala recept – Gezonde Kip Curry

Curry is iets wat ik heel regelmatig eet, het staat zeker wel in de top tien van mijn favorieten. Er zit zo ontzettend veel smaak aan, en het feit dat alles in 1 pan gaat vind ik ook lekker koken. Sommige van jullie zullen dat al weten, omdat ik regelmatig curry’s post op purefoodie.nl, voor mijn nieuwe lezers op floraa.nl heb ik vandaag een heerlijk makkelijke curry met kip. Geheel zonder rotzooi, geen suiker, geen gluten en geen lactose. Goede vetten, veel eiwitten en veel groenten. Super gezond dus!

Onlangs ontdekte ik de knolselderij opnieuw. Een Hollandse groente, familie van de knollen. Het is een echte winter groente, die ik in deze tijd nog makkelijk kan krijgen bij de plaatselijke boer. Het geeft een hele fijne smaak aan de curry, maar naast zijn specifieke smaak geeft het ook veel body. Wil je een vegetarische curry maken? Vervang dan de kippenbout door bloemkool en voeg deze als laatst toe.

Ingrediënten voor dit gezonde kip curry recept voor 2 personen:

  • 2 kippenbouten
  • 1 kleine knolselderij
  • 2 rode uien
  • 4 tenen knoflook (als je niet gewend bent om knoflook te eten, neem er dan 2)
  • 2 cm² gember wortel
  • 2 tomaten
  • 500 ml bouillon (ik gebruik biologische groente bouillon blokjes zonder gist).

Voor de curry mix:

  • 2 theelepels kurkuma poeder, mag ook verse geelwortel zijn.
  • 2 theelepels hindoestaanse masala kruiden
  • Zwarte peper (naar smaak)
  • 2 theelepels chili vlokken of 1 verse rode peper

Als je dit voor 4 personen wil maken, gebruik dan een grote knolselderij en een extra kippenbout. Bovenstaand recept is voor 2 personen, maar wij houden eigenlijk altijd over. Heerlijk!

Hoe maak je gezonde Chicken Curry Masala?kip curry chicken curry masala recept

Voorbereiding: Snipper de ui en knoflook en hak de gember zo fijn mogelijk. Schil de knolselderij en snijd in dobbelsteentjes. Je kunt hem helemaal gebruiken. Snijd de tomaten grof. Zet 500 ml kokend water met een bouillonblokje klaar.

Gebruik een grote pan, zodat alles erin kan. Braad de kippenbouten aan alle kanten goud bruin, breng op smaak met een klein beetje zout en zwarte versgemalen peper. Voeg vervolgens de ui toe en roer goed door, dan mogen de knoflook en de gember erbij. Goed blijven roeren. Voeg de kruiden mix toe en kort daarna de knolselderij. Roer goed door, alle geuren komen nu vrij, heerlijk! Ik kan het bijna ruiken als ik het zo schrijf. Voeg vervolgens de tomaat toe en roer weer door. Dan mag de bouillon erbij en laat je het voor ongeveer 30 tot 40 minuten op laag vuur pruttelen.

Haal de kippenbouten eruit, pluk ze kaal en doe het vlees weer terug in de pan.

Serveer dit met bijvoorbeeld zoete aardappel patat uit de oven, of zilvervliesrijst en een lekkere frisse salade.

Wat vinden jullie van dit recept? Ik zou het leuk vinden als je dit deelt op Social Media en nog eens een kijkje neemt naar dit heerlijke madras limoen curry recept voor snellere ontgifting

blank
Kim

Kim is al van jongs af aan met pure voeding bezig. Ze koopt het liefst biologisch en dicht in de buurt. Wij zijn blij dat Kim haar gezonde recepten hier deelt! Meer over Kim vind je op op haar persoonlijke pagina!