Krokante chocolade koeken! (glutenvrij, lactosevrij)!

Dag lieve lezers! Hier ben ik weer! Dit keer met een recept voor heerlijke krokante choco koeken. Ja, jullie zullen wel denken komt ze weer met chocolade haha. Ja, het is zo, ik word gewoon heel erg blij en vrolijk van chocolade. Ik moet dit recept gewoon met jullie delen maar ik beloof jullie de volgende keer een recept zonder chocolade.

Goed, terug naar het recept! Dit krokante koek recept is weer lactosevrij en vegan!

Ingewikkelde recepten waarvoor je twee uur in de keuken moet staan, zijn leuk als het Kerstmis is of als je verder toch niets te doen hebt, maar in het dagelijks leven ligt dat natuurlijk even anders. Deze koeken zijn in een handomdraai gemaakt dus duik de keuken snel in! Ze zijn onwijs lekker en perfect voor een boost aan energie. Qua textuur zijn ze echt perfect; aan de ene kant krokant, maar van binnen een beetje taai en zacht. En ik bedoel, de combinatie banaan en chocolade is wat mij betreft een match made in heaven!

Ingrediënten voor glutenvrije chocolade koeken:

  • 1 cup amandelmeel
  • 1 cup boekweitmeel
  • ½ cup kokosbloesemsuiker (kies je voor suikervrij, neem dan 1/2 tot 1 cup pitloze dadels afhankelijk van hoe zoet je de koeken wilt bakken en mix het geheel met een staafmixer of blender)
  • ¼ cup water
  • 3 el chiazaad
  • 3 el rauwe cacao poeder
  • ½ banaan (voor meer bananensmaak 1 banaan)
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • optioneel: cacao nibs

Recept voor krokante glutenvrije chocolade koeken:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een kom en meng eerst alle droge ingrediënten samen. Pak een andere kom en doe daar de natte ingrediënten in. De banaan heb ik gewoon goed geprakt met een vork. Voeg nu de natte ingrediënten aan de droge ingrediënten en mix nu alles goed (ja, lekker met de handjes). Je kunt nu als je wilt de cacao nibs toevoegen. Kneed het goed door.

Pak steeds één eetlepel van het beslag en kneed er balletjes van en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Sla alle balletjes plat met behulp van een pannenlikker zodat de koekjes lekker dun zijn. Zet vervolgens de koekjes in de voorverwarmde oven en bak ze twintig minuten. Laat ze daarna goed afkoelen en smullen maar!

Gemaakt? Deel je foto met ons via Instagram: @floraahapyhealthy ! Probeer ook eens het glutenvrije chocoladewafels met frambozensaus recept! Heerlijk dat ze zijn 😀 

 

blank
Chloe

Chloé is een echte eetfreak die ons voorziet van heerlijke bakrecepten, gezonde snacks en meer! Alles glutenvrij en puur natuurlijk. Meer over Chloé vind je op haar persoonlijke pagina!