Kokos-Sajoer boontjes recept! Makkelijk & Gezond

Vandaag maakte ik heerlijke kokos-sajoer boontjes met boekweitnoodles! Een healthy, glutenvrij en heerlijk recept à la Esmée. Probeer dit recept ook eens uit, en als je het net zo lekker vind ik als ik; volg dan Esmée op Instagram (@esmeefleurw)  om nog meer inspiratie op te doen.

 

Wat heb je allemaal nodig voor deze kokos-sajoer boontjes? (4 personen)

  • 600 gram kip 1 stengel sereh
  • 2 tomaten
  • een halve ui
  • een kwart limoen
  • een half blikje kokosmelk
  • 500 gram sperziebonen
  • Rijst of noodels (boekweitnoodles zijn super gezond en glutenvrij!)
  • optioneel: 10 gram kokosmeel

Kruiden:

  • Citroengras
  • Gemberpoeder
  • Karwijzaad
  • Peper
  • Loas
  • Djahé
  • Kerriepoeder

kokos sajoer boontjes recept

Hoe maak je dit heerlijke recept?

Stap 1: Snijd de ui en verhit kokos olie in de pan en fruit vervolgens de ui.

Stap 2: Doe de kip erbij en snijd ondertussen de tomaten in stukjes.

Stap 3: Doe de kruiden in de pan. Ik heb alles op gevoel gedaan. Ruik aan de kruiden en schat in wat jou qua smaak aanspreekt en doe het dan op gevoel bij de kip. Begin met kleine beetjes want je kan beter later meer toevoegen dan dat een smaak te veel overheerst.

Stap 4: Doe sap van een kwark limoen erbij.

Stap 5: Als de kip gegaard is doe je de tomaten blokjes erbij.

Stap 6: Haal de stengel sereh uit elkaar, doe het vuur laag en voeg het halve blikje kokosmelk toe en daarna leg je de sereh in de pan erbij. De sereh druk je met je lepel een beetje onder. Doe vervolgens de deksel half op de pan.

Stap 7 ( optioneel ): Om de saus wat dikker te maken doe ik 10 gram kokosmeel in een kommetje en doe daarbij wat vocht uit de pan. Dit meng ik met elkaar en doe ik terug in de pan. Ik roer het nu door de saus, op

deze manier wordt de saus wat dikker. Kokosmeel is een goede vervanger van maïzena om de saus wat dikker te maken en de kokossmaak is erg lekker.

Stap 8:

Zet een pan water op voor de rijst en kook dit volgens verpakking. Kook ook de sperziebonen.

Stap 9: Roer af en toe door de pan en proef of je de smaak lekker vindt. Je kan nu wat kruiden toevoegen als je wilt.

Stap 10: Als de rijst en sperziebonen klaar zijn kan je het serveren!

Eet smakelijk!