Knolselderij wortel soep specerijen recept + Yoga sessie!

Wekelijks volg ik 1,5 uur yoga les en de meeste dagen start ik met een zonnegroet. Zie afbeelding. Yoga is voor mij een moment voor mezelf en een moment waarop ik mijn lichaam behandel met liefdevolle vriendelijkheid, zoals mijn yoga lerares dat altijd zegt.

Yoga is ontzettend goed voor je lichaam. De controle waarmee je de beweegt, het bewustzijn en de ademhalingen die je doet tijdens de yoga houdingen maken het erg rustgevend. Ondanks dat het een ontspannende werking heeft, spreekt het veel spiergroepen aan en bouw je veel kracht op. Naast ontspanning en kracht ontwikkel je de communicatie tussen lichaam en geest en werkt het ook ontgiftend voor je lichaam om yoga te beoefenen. Kortom een heerlijke bezigheid.

Voordat ik naar yoga ga of wat voor andere sport activiteit ik ook ga doen (hardlopen bijvoorbeeld) wil ik meestal licht eten; een soepje is dan de perfecte uitkomst. Healthy food, Happy workout. Kijk eens onder het artikel naar dit leuke zonnegroetje, een makkelijke oefening om de dag mee te beginnen of om voor het eten te doen, terwijl je soep op staat.

Vandaag een dikke maaltijdsoep, eentje die ik regelmatig maak en invries zodat ik voor mijn work-out enkel mijn soep hoef te ontdooien.

Ingrediënten voor wortel knolselderij soep:

  • 1 knolselderij
  • 2 grote winterpenen (of 5 dunne bospenen)
  • 1 witte ui
  • 2 theelepels kurkuma (heeft een ontgiftende werking)
  • 1 theelepel paprika poeder (bij voorkeur gerookte paprika poeder)
  • Verse zwarte peper
  • 1 liter groente bouillon
  • 1 handje verse peterselie

Schil de knolselderij en wortel en snij deze in blokjes. Leg ze even apart en snij ondertussen de ui fijn en fruit deze in een beetjeolijf olie tot ze glazig zijn. Voeg de knolselderij en wortel toe en breng op smaak met verse zwarte peper, kurkuma en paprika poeder. Bak 5 minuten om en om en voeg dan de groente bouillon toe. Laat 15 minuten op laag vuur pruttelen en maak er vervolgens met een staafmixer doorheen voor een stevige maaltijdsoep. Maak je soep op het laatste moment af met verse groene kruiden zoals peterselie of koriander.

Vind je koolhydraatarme soep alleen niet genoeg? Serveer er dan zelfgebakken platbrood bij of een lekkere salade.

Eet smakelijk! Als je eten een klein beetje gezakt is, dan raad ik je aan deze video aan te zetten en je yoga mat te pakken. Fijne avond!

Check hier ons zonnegroetje:

zonnegroet