Smaakvolle, knapperige en glutenvrije crackers recept!

Mijn recept deze keer is een recept voor glutenvrije crackers. Twee jaar geleden ben ik bij een orthomoleculair therapeut geweest die mij aanraadde om glutenvrij te gaan eten. Dit ben ik toen een poosje gaan doen, maar wat ik verschrikkelijk miste waren crackers. Ik ben de keuken ingedoken en na flink wat uitproberen is het dan toch gelukt: smaakvolle, knapperige en glutenvrije crackers!

Ingrediënten voor dit glutenvrije crackers recept:


(voor 16 crackers)

  • 50 gr. tapiocameel
  • 50 gr. boekweitmeel
  • 90 gr. fijne havermout
  • 40 gr. chiazaden
  • 40 gr. lijnzaad
  • 30 gr. pijnboompitten
  • 30 gr. zonnebloempitten
  • 30 gr. pompoenpitten
  • 35 gr. geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1 tl. kruidenzout (ongeveer 4 gram)
  • 140 ml. water
  • 45 ml. olijfolie

Hoe maak je deze knapperige glutenvrije crackers?

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit goed door elkaar.
  2. Voeg dan de olijfolie en het water toe en meng dit tot alles goed door elkaar is. Het deeg is vrij dik, dit hoort zo.
  3. Stort het deeg op een siliconen bakvel van ongeveer 30 bij 40 cm en maak het plat met de hand of met een deegroller. Gebruik je de deegroller, dan eerst het deeg afdekken met wat aluminiumfolie, anders blijft het aan je roller plakken. Het deeg moet ongeveer 0,4-0,5 cm dik worden.
  4. Maak dan met een pizzasnijder gleuven in het deeg. Dit maakt het makkelijker om de crackers te breken als ze klaar zijn.
  5. Bak ze nu 30 minuten. Na deze 30 minuten draai je ze om en bak je ze nog eens 15 minuten.
  6. Houdt ze goed in de gaten! Iedere oven is anders qua tijd en temperatuur. Als ze mooi goudbruin zijn dan zijn ze klaar. Luchtdicht verpakt zijn ze 1 tot 2 weken houdbaar, maar bij mij redden ze dat nooit omdat ze te snel op zijn! 😉
blank
Karina

Karina voorziet ons vanuit Mexico van gezonde en vooral ook heerlijke recepten. Nadat ze er achter kwam dat ze door gezond eten geen last meer had van haar allergieën heeft ze haar gezonde leefpatroon doorgezet. Lees meer over Karina op haar persoonlijke pagina!