Kip kerrie met pompoen en ananas recept

Dit recept is iets anders dan de authentieke versie, maar doet qua smaak zeker niet onder aan het oude recept.

In plaats van crème fraîche gebruiken we kokosmelk (vol goede vetten) en de rijst vervangen we door bloemkoolrijst. En schrik niet, want dat maak je heel gemakkelijk zelf óf koop je kant-en-klaar in de grotere supermarkten.

Dit heerlijke gerecht is koolhydraatarm en eiwitrijk: het ideale gerecht als je een koolhydraatarm dieet volgt of liever niet zo veel koolhydraten wilt eten.

Ingrediënten:

  • 100 gram (biologische) kipfilet
  • 250 gram bloemkool (of kant-en-klare bloemkoolrijst)
  • 200 gram pompoen (vers of uit de diepvries)
  • 1 kleine ui
  • 100 gram champignons
  • 100 gram ananas (vers of uit de diepvries)
  • 1 el kerriepoeder
  • ½ – 1 tl kurkuma
  • 100 ml kokosmelk (uit blik)
  • Kokos- of olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg 1 theelepel olie, de kerrie, de kurkuma, een snuf zeezout en een flinke snuf zwarte peper toe. Meng goed door elkaar.
  2. Breek de bloemkool in rozetten en maal deze zo fijn als rijstkorrels met behulp van een keukenmachine of blender. Vind je dit te veel werk? In de grotere supermarkten kun je ook kant-en-klare bloemkoolrijst kopen.
  3. Snipper de ui en snijd de pompoen in blokjes, de champignons in plakken en de ananas in stukjes.
  4. Verwarm een theelepel olie in een koekenpan en fruit de ui glazig.
  5. Voeg de kip, de pompoen en de gesneden champignons toe en bak circa 8 minuten, totdat de kip gaar is.
  6. Voeg de kokosmelk en de ananasblokjes toe en laat het geheel circa 10 minuten pruttelen, totdat de pompoen volledig gaar is. Is de saus te dik? Voeg dan een scheutje water toe.
  7. Verwarm ondertussen de bloemkoolrijst in een koekenpan of magnetron.
  8. Serveer de kip kerrie met de bloemkoolrijst.

# Variatietip: hou je niet van ananas? Je kunt dit gemakkelijk vervangen door mango of appel.

Voedingswaarde: 565 calorieën