Heerlijk hartig olijfbrood recept (Spelt of glutenvrij)

Veel van onze gezonde broodrecepten zijn wat zoetig of moeten juist nog belegd worden. Dit heerlijke hartige olijfbroodrecept is al verrukkelijk op zichzelf staand!

Wat heb je nodig voor dit hartig olijfbrood recept?

  • 300 gram amandel- of speltmeel
  • 2tl (wijnsteen) bakpoeder
  • 3 eieren
  • 3 ansjovis filets (ook te vervangen door kruidenzout)
  • 80ml goede olijfolie
  • 300 ml karnemelk (te vervangen door zure melk/yoghurt naar keuze)
  • 100 gram groen of zwarte olijven
  • 75 gram walnoten
  • 100 gram feta, geiten- of andere kaas
  • 50 gram platte peterselie en rozemarijn
  • Grof gemalen peper en Himalaya zout
  • Naar smaak half gedroogde tomaatjes, gebakken ui of bv prei

TIP: door ansjovis in melk te leggen haal je de ziltige sterke zout smaak weg

Hoe maak je dit gezonde olijfbrood?

Floraa hartig speltbrood recept olijfbrood receptMeng alle ‘natte’ ingrediënten en alle ‘droge’ ingrediënten. Meng het bakpoeder goed door het meel. Snijd de garnituren wat grof en meng ze door elkaar. Als je er ui, prei, paprika of courgette door wilt doen bak dit even zodat het vocht eruit is anders wordt je brood te nat.]

Meng alle ingrediënten nu samen, vet je (siliconen) springvorm in met (kokos)olie en giet het mengsel erin. Zet het olijvenbrood in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak dit gedurende 25 à 30 minuten goudbruin. Ook voor dit product geldt als je vork na het inprikken droog is dan is het brood gaar.
Serveer op een mooie broodplank met bv huisgemaakte- basilicum/amandel pesto of paprika chutney!

Liefs en geniet! Pien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

blank
Pien

Fulltime kok Pien, in Den Bosch bekend als Snelkookpien kookt met een voedzaam en gezond tintje voor heel de stad op afhaalbasis en verzorgt complete catering door Nederland. Lees meer over Pien op haar persoonlijke pagina!