Heerlijk en gezond tapenade recept, maar 4 ingrediënten!

De zomer is voorbij gevlogen. Heerlijke barbecues gehad en gezellige borrels. Uiteraard heb ik heel regelmatig heerlijke gerechten op tafel gezet, in mijn vorige blog kun je drie gezonde sauzen lezen die je bij de barbecue kunt serveren. Ook bij de borrel probeer ik verantwoorde snacks te presenteren. De onderstaande tapenade is wel erg goed in de smaak gevallen. Hij is simpel, snel en de ingrediënten zijn puur, de smaak is verrassend en je kunt het eindeloos gebruiken in gerechten dus je hoeft niet bang te zijn dat je te veel maakt.

Maar 4 ingrediënten:

  • 80 gram zongedroogde tomaten
  • 70 gram kalamata olijven
  • 2 dadels
  • 1 teen knoflook

Gezond tapenade recept:

Pers de knoflook uit en meng deze in een keukenmachine of pulsfunctie op de staafmixer samen met de overige ingrediënten tot een tapenade. Je hoeft er verder niets aan te doen, zet het in een mooi bakje en dip je komkommer erin.

Wat een feestje! Deel dit gezonde tapenade recept met je vrienden zodat zij ook gezond kunnen snacken met dit simpele recept 🙂

blank
Kim

Kim is al van jongs af aan met pure voeding bezig. Ze koopt het liefst biologisch en dicht in de buurt. Wij zijn blij dat Kim haar gezonde recepten hier deelt! Meer over Kim vind je op op haar persoonlijke pagina!