Healthy ontbijt + lunch + diner recept van een foodie!

Op Instagram komen we vaak leuke accounts tegen van echte foodies! Zo ook de account van @glutenfreeballetdancer. Zij heeft speciaal voor floraa.nl een ontbijt, lunch en diner recept uitgewerkt en dat willen we graag met jullie delen. Probeer het thuis. Alle recepten zijn Paleo proof, glutenvrij, suikervrij en zeker gezond!

Gezond ontbijt recept zonder gluten en suiker/ paleo recept!

Banana Pancakes zonder bloem

(Voor 1 persoon)

Ingrediënten:

glutenvrije paleo pannenkoeken van banaan– 1 geprakte banaan (zeer rijpe)

– 2 hele eieren

– 2 eetlepels gebroken lijnzaad

– 1/2 theelepel kaneel

– Kokosolie (1 tl)

 

Bereidingswijze

– Mix de banaan in een kom tot een gladde massa.

– Klop de twee eieren en voeg vervolgens toe aan de geprakte banaan.

– Voeg de gebroken lijnzaad en kaneel toe en meng alle ingrediënten.

– Verhit de kokosolie op laag / middelhoog vuur in een pan en voeg een lepel van de pannenkoek mengsel toe in de pan.

– Als de pannenkoek in het midden een beetje begint te borrelen draai de pannenkoek dan om, zodat ze aan beide kanten goed bakken. Herhaal tot dat het beslag op is.

– Beslag maakt ongeveer 3-5 kleine pannenkoeken.

– Top met natuurlijke / Griekse yoghurt en bessen.

Gezonde Paleo proof lunch

Gebakken Eieren in Portobello champignons

(Voor 2 personen)

Ingrediënten:

Paddestoel:

– 1 ei

gevulde paddestoel paleo lunchrecept– 2 portobello mushroom bovenkant/dop

– 1 el geraspte Parmezaanse kaas

– Kokosolie om te bakken

Salade:

– Rucula (1 kopje)

– 1/4 avocado (gesneden)

– 4 cherry tomaten (gesneden)

– Balsamico azijn (indien gewenst)

 

Bereidingswijze:

– Verwarm de oven voor op 180 * C.

– Veeg de champignons met keukenpapier om ze schoon te maken. Snijd de stengels er af en hol ze uit.

– Breek één ei in een kommetje. Giet het ei in de paddenstoel dop. Herhaal dit voor de 2de paddenstoel dop.

– Strooi wat Parmezaanse kaas over beide eieren en breng op smaak met versgemalen peper.

– Plaats champignons voorzichtig op een bakplaat met folie en bak gedurende 15 minuten in de oven tot de eieren zijn ‘gegaard’ en de champignons goudbruin zijn.

– Serveer warm met de salade van rucola, avocado en cherry tomaatjes.

– Besprenkel met wat balsamico azijn indien gewenst.

Glutenvrij en Paleo diner recept

Lam met pesto & zoete aardappel

(Voor 4 personen)

Ingrediënten:

– 500g lamsvlees filets

IMG_2005– 500g zoete aardappel (geschild/blokjes)

– 100g sperziebonen (getrimd)

– Verse groene pesto of zelfgemaakt

– Spinazie & rucula, schat even de hoeveelheid voor 4 personen.

– 2 Avocado’s (fijngehakt)

– 5 eetlepels pompoenpitten (licht geroosterd)

– Kokosolie

 

Bereidingswijze:

– Verwarm de heteluchtoven voor op 190 * C.

– Smeer voor de voorbereide zoete aardappel de bakplaat in met kokosolie in. Bak de aardappels in de oven gedurende 30 minuten.

– Kook ondertussen de sperziebonen in een pan met kokend water voor 2-3 minuten. Hou ze even onder koud water om ze af te koelen en laat uitlekken.

– Rooster of bak de lamsfilets (15 minuten) en draai ze regelmatig om. Dek ze in met folie om ze warm te houden en laat gedurende 10 minuten rusten.

– Bak de pompoenpitten droog op een laag vuur, wees voorzichtig, ze branden gemakkelijk aan (ongeveer 1 minuut).

– Hak lam filets in blokjes en meng met groene pesto (zoveel als je wilt).

– Maak een bedje van spinazie en rucola, vul aan met de gehakte avocado, groene bonen, zoete aardappel, geroosterde pompoenpitten en de pesto lam. Besprenkel met balsamico azijn indien nodig.

 

Enjoy! Wil je meer van deze foodie maken? Check dan de instagram account: @glutenfreeballetdancer