Groentesoep met kip en quinoa recept

Deze soep is smaakvol en ontzettend gezond. Het bevat kip, groentes en quinoa, waardoor het een volledige maaltijd in één kom is.

Deze soep bevat veel eiwitten, wat ervoor zorgt dat je lang verzadigd blijft en niet snel naar (ongezonde) snacks grijpt. Dat helpt je tijdens het afvallen. Deze soep is geschikt als lunch, maar volstaat ook als avondmaaltijd als je de portie groente vergroot.

Ingrediënten (voor 1 kom soep):

  • 150 gram (biologische) kipfilet
  • 100 gram broccoli
  • 100 gram wortel
  • ½ courgette
  • 1 kleine ui
  • ½ teentje knoflook
  • ½ blokje groentebouillon
  • 40 gram quinoa
  • Takje peterselie
  • Kokos- of olijfolie
  • Zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Verhit een eetlepel olie in een (soep)pan, voeg de kip, ui, knoflook en zwarte peper toe en bak circa 5 minuten.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, de wortel in plakjes en de courgette in sliertjes.
  4. Voeg de gesneden ingrediënten en de quinoa aan de pan toe en bak 1 minuut mee.
  5. Voeg het halve groentebouillonblokje en 250 ml water toe en roer goed door.
  6. Laat de soep circa 15 minuten koken, totdat de groentes, quinoa en kip volledig gaar zijn.
  7. Hak de peterselie fijn en garneer de soep met de peterselie.

Voedingswaarde: 430 calorieën