Dit gebeurde er toen ik Green Juice ging gebruiken

Ik eet zoveel mogelijk vers en biologisch en ik slik verschillende vitamines, maar toch voelde ik me vaak moe en leek het wel alsof er watten in mijn hoofd zaten.

Ik was daarom al een tijdje op zoek naar een aanvulling op mijn voedingspatroon. Ik had gewoon het idee dat ik iets tekort kwam.

Toen ik werd uitgenodigd om de Green Juice van Nutribites te proberen, was ik nieuwsgierig maar sceptisch.

Ik had wel gehoord dat het tarwegras in de juice ontzettend gezond moest zijn, maar ik vond het maar een hype. Van het ingrediënt acerola had ik nog nooit gehoord, dus daar was ik ook sceptisch over.

Toch ging ik de Green Juice proberen. Hieronder vertel ik waarom ik dat deed, wat ik voelde na mijn eerste glas en wat even wennen was.

Waarom ik de Green Juice toch ging proberen

Wat me over de streep trok, is dat de Green Juice van Nutribites spirulina en chlorella bevat. Deze algen wilde ik al eerder gaan gebruiken om te zien of ze wat ze voor mijn gezondheid konden betekenen.

Ook was ik nieuwsgierig naar de werking van druivenpitextract, want daarover had ik uit betrouwbare bronnen goede dingen gehoord. Het schijnt namelijk dat druivenpitten erg gezond zijn en dat je die beter kunt opeten dan weggooien.

Ik ben de Green Juice dus gaan gebruiken en hieronder lees je wat er gebeurde.

Dit voelde ik na mijn eerste glas Green Juice

Ik drink graag een smoothie van verse groente en vers fruit als ontbijt. Dat doe ik omdat ik meteen bij de start van mijn dag veel goede voedingsstoffen uit verse producten wil binnenkrijgen. Toen ik op de verpakking zag dat je Green Juice aan je smoothie kunt toevoegen, was mijn keuze snel gemaakt.

Gewoon een maatschepje poeder in de blender samen met groente, fruit en water, en vervolgens mixen tot een glad geheel. Hieronder zie je mij bezig.

Meteen nadat ik mijn eerste ontbijtsmoothie met Green Juice had gedronken, voelde ik me energieker. Niet dat de energie eraf spatte, maar ik voelde meer kracht in mijn lijf en ik had het gevoel meer dingen aan te kunnen.

Dat energieke gevoel is er niet alleen direct nadat ik Green Juice neem. Ik voel het de hele dag. Het is een prettig soort energie: krachtig, maar niet opgejaagd of onrustig. Dat laatste merkte ik trouwens later pas op. Ook dat ik me minder gespannen voel. Zou dat komen door de ginseng in de juice?

Ik ben alerter en heb ook ’s avonds meer energie

Zelfs ’s avonds, wanneer ik normaal gesproken uitgeblust ben, heb ik vaak nog voldoende energie om erop uit te gaan. Ook mijn hoofd voelt helderder. Ik ben alerter en onthoud dingen beter. Ik ben er als het ware beter bij, zodat afspraken en dingen die ik nog moet doen me eerder te binnen schieten.

Dat is ontzettend fijn, want dat maakt mijn leven een stuk gemakkelijker. Waarschijnlijk heb ik dat aan de tarwegras en spirulina te danken, dus die eerste kan ik inmiddels net zo waarderen als die tweede.

Ik heb minder trek in zoet

Het valt me op dat ik niet snel honger heb na een smoothie met Green Juice erin. Ook heb ik minder trek in zoete dingen. Nu stilt de Green Juice ook mijn behoefte aan zoet, want hij heeft een lekkere zoete smaak omdat er stevia in zit.

Dat ik niet snel weer trek heb, is eigenlijk wel logisch. In één maatschepje Green Juice poeder zit namelijk evenveel vezels als in een portie spinazie. Eigenlijk krijg ik met die 10 gram poeder dus een flinke hoeveelheid voedingsstoffen binnen.

Beter dan koffie

Het liefst begin ik iedere dag met Green Juice in plaats van koffie. Dat geeft me namelijk niet alleen een wakker gevoel, maar ook de innerlijke rust die ik nodig heb om een eigen bedrijf met de zorg voor mijn kinderen te combineren.

Zelfs in het weekend, als ik een drukke werkweek achter de rug heb, merk ik dat ik de voedingsstoffen uit de Green Juice nodig heb. Dus dan voeg ik net zo goed een maatschepje groen poeder toe aan mijn vertrouwde smoothie.

Dit was even wennen

Mijn smoothies bestaan vaak uit geelachtige groente- en fruitsoorten. Ik moest daarom even wennen aan de knalgroene kleur die mijn ontbijtje kreeg nadat ik er een maatschepje Green Juice aan had toegevoegd.

Nu weet ik dat vooral tarwegras voor deze groene kleur zorgt. Meer dan de helft van de pot bestaat namelijk uit tot poeder gemalen jonge tarwescheuten. Tel daar nog de blauwgroene algen bij op en je begrijpt hoe het poeder aan zijn kleur komt.

Ook het groente- en fruitextract doen trouwens een duit in het zakje als het om de kleur gaat. Er zit namelijk ook spinazie, boerenkool en alfalfa in. Nutribites Green Juice is dus met recht een GREEN juice te noemen.

Wat me verder ook is opgevallen, is dat de smaak bij elke pot licht kan verschillen. Waarom de ene pot iets anders smaakte dan de andere pot was mij een raadsel, maar dat blijkt dus zo te zijn met echte voeding.

Deze Green Juice bevat geen synthetische zoetstoffen om de smaak te ‘forceren’ naar een smaak die altijd hetzelfde is. Het is echt voedsel en een beetje vergelijkbaar met een appel: die smaakt ook niet altijd hetzelfde.

Toiletbezoek en stuivend poeder

De eerste keer dat ik het poeder aan mijn smoothie toevoegde, moest ik na het drinken van de smoothie vrijwel meteen naar het toilet. Daarna voelde het heel schoon vanbinnen, alsof ik helemaal was schoongespoeld. Zouden dat de vezels zijn? Toen had ik overigens wel meteen honger, maar dat heb ik meestal na een grote boodschap.

Waar ik ook even aan moest wennen, is dat het poeder stuift als ik het als laatste aan mijn smoothie toevoeg en vervolgens de staafmixer erin zet. Nu zorg ik dat ik het als eerste in de maatbeker doe. Dan stuift het niet meer en gaan er geen kostbare voedingsstoffen verloren.

Op de website van Nutribites vind je een compleet overzicht met alle ingrediënten van de Green Juice.

Dit vind ik in Nutribites Green Juice dat ik niet in andere superfoods vind

Ik had het al even over de grote hoeveelheid tarwegras in de Green Juice van Nutribites. Inmiddels weet ik ook dat er niet veel andere green juices zijn die ginseng en druivenpitextract bevatten. Daar profiteer ik dus mooi van met dit sapje.

En de acerola? Ik ben alleen flink verkouden geworden afgelopen winter, maar de griep heeft me niet te pakken gekregen. Ik geloof dat dit exotische ingrediënt daar zeker aan heeft bijgedragen. Ik blijf dus lekker Green Juice aan mijn smoothies toevoegen. Het voelt en smaakt ontzettend goed en ik wil niets anders meer als start van de dag!

Wat trouwens fijn is, is dat ik alle tijd heb om de pot op te maken. Het poeder is namelijk twee jaar houdbaar, kijk maar aan de onderzijde.

Meer weten over de Nutribites Green Juice? Ga naar deze pagina.

Conclusie

Ik ben overtuigd van de werking van Nutribites Green Juice en blijf het poeder daarom aan mijn onbijtsmoothies toevoegen. Het geeft me meer energie, een helder hoofd en een prettig, ontspannen gevoel. Daarnaast geeft het me een betere weerstand. Het is trouwens ook nog eens heel lekker.

Mijn oordeel: Green Juice is fijn. Ik kan niet garanderen dat het ook voor jou werkt want elk lichaam is anders. Het heeft mij in ieder geval een hoop gebracht en kan dat misschien ook voor jou doen.

Meer lezen