Gezonde koekjes: Glutenvrije en suikervrije koekjes recept!

Mijn moeder die al een jaar geen suiker op heeft keek me gisteren nogal raar aan toen ik een koekje in haar hand probeerde te duwen. “Je weet toch dat ik geen suiker meer mag?!” Waarop ik antwoordde: “Maar dit zijn zuivelvrije, glutenvrije en suikervrije koekjes en deze mag ik zelfs eten tijdens mijn detox!” Dit was dus haar eerste koekje in meer dan een jaar, en ja, zo vond het echt lekker! 

Suikervrij eten is voor iedereen een goed idee maar veel mensen worden al bang bij de gedachte dat ze dan nooit meer dessertjes, koekjes, taart en dergelijke kunnen eten. Ik ben ook een zoetekauw en ben anders redelijk onder de indruk van deze gezonde koekjes. Nu had ik al een goede vervanger voor mijn oude vertrouwde brownies gevonden, bij deze dus ook gezonde koekjes en nu hoef ik alleen nog iets te vinden dat op kan tegen mijn favoriete M&M’s.

Wat heb je nodig voor suikervrije en glutenvrije koekjes?

 • 100 gram kokosrasp
 • 100 gram amandelmeel
 • 150 gram tahin (sesampasta)
 • 4 EL kokosolie (ontgeurd)
 • 2 eieren
 • 1/2 EL kaneel
 • Snufje Keltisch zout
 • 100 gram rozijnen naar keuze
 • 200 gram dadels

Hoe maak je deze gezonde koekjes?

 1. Mix alle ingrediënten behalve de rozijnen door elkaar in de keukenmachine of in een krachtige blender. Mix tot dat er een koekjesdeeg ontstaat.
 2. Verwarm de oven vast voor op 175-180 graden.
 3. Meng de rozijnen door je mix heen met de hand.
 4. Leg een beetje bakpapier op een ovenplaat en leg het deeg hier in losse vormpjes op. Hoe groot je de koekjes wilt maken kun je zelf bepalen.
 5. Laat 15-20 minuten bakken in de oven.
 6. Haal uit de oven en laat een paar uur goed afkoelen.

Deze gezonde koekjes kun je nog heel de week eten. Als je niet van rozijnen houdt kun je deze ook weg laten en bijvoorbeeld cacao nibs toevoegen. Smakelijk! 🙂

blank
Floor

Ik ben Floor, oprichtster van www.floraa.nl. Via deze weg wil ik jullie inspireren op het gebied van gezond en zo natuurlijk mogelijk leven. Veel plezier!

I am Flora, the founder of www.floraa.nl/en/. By this blog I want to inspire you to eat and live natural, happy & healthy. Enjoy!