Glutenvrije chocoladewafels met frambozensaus recept!

Sinds een paar maanden heb ik een wafelijzer, en wat ben ik blij met dat ding!
Binnen no-time zet je heerlijk (en gezonde) glutenvrije wafels op tafel. Zeg nou zelf, wafels als ontbijt ziet er toch een stuk leuker uit dan een paar simpele boterhammen?!
Ik eet ze dus vaak als ontbijt, maar deze chocoladewafels met homemade frambozensaus doen het ook goed als dessert!

Wat heb je nodig glutenvrije chocolade wafels voor 1 persoon (2 wafels)?

Voor de wafels:

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 2 eetlepels (boekweit)meel
  • 1 eetlepel rauwe cacaopoeder

Voor de saus:

  • Een handje (diepvries)frambozen
  • 1 theelepel maizena
  • Water
  • Vier druppels citroensap
  • Honing naar smaak

Hoe maak je het?
Begin met de saus. Doe een klein laagje water in een steelpan en breng dit aan de kook.
Doe hier de (bevroren) frambozen bij en wacht tot deze ontdooit zijn. Plet de frambozen dan met een vork (een aardappelstamper doet het ook goed J).

Giet de frambozenpuree door een zeefje om de pitjes te verwijderen en doe het weer terug in de steelpan, zet dit op laag vuur.

Maak een papje van de maizena en een klein scheutje water en doe dit bij de frambozensaus, net als de citroensap en eventueel de honing. Laat het nog een paar minuutjes koken, tot het is ingedikt. Haal de saus dan van het vuur en laat afkoelen.

Maak dan de wafels. Zet je wafelijzer aan, en doe de banaan met het ei in een bakje en zet dan de staafmixer erop.
Doe het meel en de cacao erbij en roer dit door elkaar tot je een glad beslag hebt.
Vet je wafelijzer in (tip: doe dit met een spray, zo kom je ook goed tussen de richels) en giet de helft van het beslag erin.
Na ongeveer 3 minuten is je wafel klaar, maar dit kan per wafelijzer verschillen. Bak dan de tweede wafel met de rest van het beslag.

Giet de frambozensaus over de wafels en garneer met verse frambozen.

Enjoy! Deel deze wafels met onderstaande knoppen zodat je vrienden en bekenden er ook van kunnne genieten:)