Suikervrije glutenvrije brownie recept!
Zoals beloofd aan een hoop volgers hier het recept van mijn glutenvrije en suikervrije brownie. Eerlijk is eerlijk, er is niks lekkerders dan een goede brownie. Helaas zijn de meeste brownies een mix van een berg suiker, bloem en plantaardige olie. O ja, ook nog een klein beetje cacao… Maar leven zonder brownies is voor de meesten van ons geen optie. Sinds twee maanden eet ik glutenvrij en dat betekende geen brownies meer zoals ik gewend was. Tot dat ik deze brownie maakte en liet proeven aan meerdere brownie kenners. Super lekker en zo gezond dat deze glutenvrije brownie geschikt is om als lunch te nuttigen. Het is echt waar…
Ik ben ook maar meteen eerlijk: Dit recept heb ik niet zelf bedacht. Het basisrecept heb ik gevonden op Voedzo waar je nog meer heerlijke en gezonde recepten vindt.
Dit heb je nodig:
- Een krachtige blender, keukenmachine of staafmixer
- Een glazen of metalen ingevette keukenschaal/ bakvorm
- 250 gram dadels (ZONDER PIT)
- 100 gram amandelmeel
- 150 gram courgette (maakt de brownie luchtig)
- 75 gram cacao
- 2 eieren
- 225 gram ontgeurde kokosolie
- Een beetje fijn zout naar smaak
- 2 theelepeltjes wijnsteenbakpoeder
- 1/2 – 1 reep pure chocolade van minimaal 85%
- Rauwe cacaonibs
- Veel zin in brownies
Zo maak je het:
- Verwarm de oven op 175-180 graden.
- Smelt de kokosolie in een pannetje en doe dit samen met de pitloze dadels en de eieren in de blender. Blend goed fijn.
- Rasp 150 gram courgette met de kaasrasp.
- Voeg de cacao, het amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, zout en geraspte courgette toe aan de mix en roer goed door. Als je niet gemakkelijk kunt roeren in je blender kan deze stap ook in een beslagbak of andere kom worden uitgevoerd.
- Verdeel het geheel over je ingevette bakvorm en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Smelt de pure chocolade in een pannetje en giet na 30 minuten over de brownie die net uit de oven komt.
- Strooi was rauwe cacaonibs over de gesmolten chocolade en zet ongeveer een uur in de koelkast.
De brownie blijft in de koelkast wel een week goed en is zelfs het lekkerst na 1-3 dagen.
Geniet ervan! Glutenvrije brownie voor iedereen!
[…] Suikervrije glutenvrije brownie recept! – July 24, 2014 […]
lijkt me heerlijk. Hoe groot moet de bakvorm zijn?
Mijne is 30 bij 20! Succes:) ik zet hem altijd in de koelkast dan dikt hij in en dat is ook heerlijk!
Hoi!
Wat een leuke site!
Ik vroeg me af of deze brownie ook vegan klaargemaakt kan worden? Hij lijkt me heerlijk!
Dit klinkt lekker, kun je de overgebleven brownies ook invriezen?
Ik heb het recept gemaakt met rozijnen in plaats van dadels. Goedkoper en het resultaat was na een dag in de koelkast superlekker!
Is 225 gr kokosolie niet veel te veel? Dat is meer dan de helft van een normale pot…