Glutenvrij recept: Gebakken rijstvellen gevuld met zalm, kruiden en groenten

Een avondmaaltijd met rijstvellen had ik nog nooit eerder gemaakt maar als je zo min mogelijk gluten wilt eten, dan moet je creatief zijn. Bij een vriendin heb ik ook een variant van dit recept gezien met tonijn en dat was erg lekker! Vandaag deel ik de ‘Floraa 21 dagen detox proof’ versie van het recept, gebakken rijstvellen met zalm. Glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij. 

Wat heb je nodig voor gevulde rijstvellen?

  • 3 of 4 rode uien
  • 4 tomaten
  • Gedroogde dille
  • Verse peterselie
  • Gerookte zalm of zalmfilet in stukjes. Kies altijd voor biologisch of met MSC logo.
  • Rijstvellen (deze koop je bij de toko of natuurwinkel)recept voor gevulde rijstvellen gezond
  • Biologische pesto
  • Kokosolie
  • Keltisch zout, peper

Hoe maak je ze?

  1. Snijd de uien in ringen, verwijder de binnenkanten van de tomaten en snijd ook deze in ringen/reepjes. Snijd of pluk de verse peterselie klein en snijd de zalm alvast in langwerpige stukjes.
  2. Leg een theedoek uitgespreid over je aanrecht, hierop ga je de rijstvellen leggen. Zet een diep bord op de aanrecht en vul deze met water. Doop hier telkens de rijstvellen zo’n 30-40 seconden in en leg dan nat op de theedoek. Beleg de rijstvellen dan een voor een met een theelepeltje pesto, tomaatjes, rode ui, peterselie en wat reepjes zalm. Strooi hier nog wat Keltisch zout, zwarte peper en gedroogde dille overheen.
  3. Vouw de vellen als een pakketje dicht. vouw dus eerst de boven en de onderkant dicht en daarna de zijkanten als een pakketje.
  4. Per drie pakketjes neem je een grote eetlepel kokosolie in de pan. Dit is nodig om ze niet te laten verbranden of kapot te laten gaan.
  5. Bak ze aan beide kanten in 10 minuten gaar. Je moet een beetje experimenteren. De eerste zijn bij mij kapot gegaan doordat ik te weinig olie had gebruikt. Zet het vuur niet te hoog in het begin, dan verbranden de rijstvellen.
  6. Serveer met een beetje suikervrije chilisaus, citroen of glutenvrije sojasaus naar keuze.

Smakelijk!

Vind je dit een leuk recept? Dan heb ik hier nog een recept voor jou van rijstvellen met pittige en verwarmende ingrediënten!gevulde rijstvellen recept glutenvrij