Glutenvrije Mugcake recept met ananas en kokos!

Na het eetdagboek van Lipstick and Pancakes, vroegen jullie massaal om het recept van de mugcake met ananas en kokos. Na even contact te hebben gehad, mogen wij het recept delen op Floraa. Eet smakelijk!

Ik ben totaal geen ochtendpersoon. Elke minuut slaap (of gewoon lui op bed blijven liggen) probeer ik mee te pakken, ik ben dan ook groot fan van snelle ontbijtjes. Overnight oats of ontbijtmuffins zijn vaak mijn redding. Maar soms heb ik trek in een warm ontbijt. Heel vaak kom ik uit bij pannenkoeken, maar op zo’n ochtend dat ik weinig tijd heb ga ik voor de mugcake.
Het is simpel, snel en zo ontzettend lekker! Soms maak ik ‘m ook gewoon als tussendoortje, yum!

Wat heb je nodig voor 1 mugcake?

– 1 banaan
– 1 ei
– een kwart theelepel bakpoeder
– 3 eetlepels havermout
– 2 eetlepels geraspte kokos
– Honing naar smaak
– verse ananas in blokjes

mugcake - mugcake ananas kokos - ontbijt - snel ontbijt - glutenvrij ontbijt - glutenvrij

Hoe maak je ‘m?

Vet een mok (die ovenbestendig is, anders kun je ook kleine bakvorm gebruiken)  in met wat kokosolie. Prak de banaan en doe dit in de mok, samen met het ei, de havermout, het bakpoeder, 1 eetlepel kokos en de agavesiroop. Mix dit allemaal goed door elkaar. Zet hem voor 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Kun je ondertussen even douchen 😉

Kiep de mok om op een bordje, bestrooi met de overgebleven kokos en ananas.
Ik heb het cakeje doorgesneden en er wat ananas tussen gelegd.

blank
Floor

Ik ben Floor, oprichtster van www.floraa.nl. Via deze weg wil ik jullie inspireren op het gebied van gezond en zo natuurlijk mogelijk leven. Veel plezier!

I am Flora, the founder of www.floraa.nl/en/. By this blog I want to inspire you to eat and live natural, happy & healthy. Enjoy!