Een gezond glutenvrij eetdagboek

Judith van IKEETVRIJ laat jullie deze week in haar eetdagboek haar glutenvrije levensstijl zien. Ze doet dit al 10 jaar i.v.m. een glutenintolerantie. Ze wilt andere mensen laten zien dat een glutenvrij leven niet moeilijk hoeft te zijn. Met haar passie voor bakken, bakt ze graag glutenvrije taarten waar je heerlijk van kunt genieten! Wees creatief en geïnspireerd door haar simpele, lekkere en gezonde gerechten!

 

Donderdag

Vandaag ga ik op cursus, dus dat betekent vroeg opstaan. Om 5.45u sta ik op en eet ik snel een bakje Griekse yoghurt met walnoten en honing. Om 7.00u zit ik in de trein, kijk ik wat series en eet twee broodjes Nutella. Bij de cursus hoort een lunch en hebben ze voor mij een salade gemaakt. Een salade met tonijn, ansjovis, tomaatjes en ei. Erg lekker! Zelf heb ik nog een broodje kaas mee, die ik bij de salade op eet.

’s Middags eet ik nog een stukje meegenomen bananenbrood en om 16.30u vertrek ik naar huis. Om 18.30u kom ik thuis en staat er Ton kha soep en gele curry met gamba’s klaar. Mijn vriend maakt de beste curry’s dus dat is fijn thuiskomen. Gisteren heb ik een bananenbrood gebakken, dus daar neem ik nog een stukje van. Ik bak bijna elke week een glutenvrij bananenbrood. Het is een makkelijke en gezonde snack voor tussendoor of om mee naar werk te nemen (ook goed in te vriezen). Om 22.30u duik ik mijn bed in!

eetdagboek - Ikeetvrij - bananenbrood

 

Vrijdag

Ok, bijna weekend en vanavond staat de sauna op het programma! Om 7.30u sta ik op en spring ik snel onder de douche. In die tijd maakt mijn vriend mijn ontbijt. Een kom Griekse yoghurt met kiwi, appel, banaan, amandel crunchy ontbijtgranen en honing. Ik vlieg naar m’n werk!

Als tussendoortjes heb ik vandaag een stuk bananenbrood, mandarijnen en twee crackers met smeerkaas mee. Om 10.00u krijg ik al wat trek, dus kan ik de verleiding niet langer weerstaan van het bananenbrood. Om 13.30 ga ik lunchen. Als lunch heb ik vandaag een salade mee die ik thuis gemaakt heb. Een salade met rucola, tomaten, komkommer, feta kaas, pijnboompitten en dille mosterd dressing. Voor de laatste twee uur eet ik nog mijn mandarijnen en crackers op voor wat energie.

eetdagboek - ikeetvrij - salade2

17.15u: Snel naar huis om vroeg te eten en door te gaan naar de sauna! Wat kijk ik daar naar uit zeg. Lekker relaxen met een vriendin en m’n hoofd leeg maken. Ik probeer echt om de maand een dag of avond sauna te plannen. Ik kan daar zo van genieten en tot rust komen. Na een avond sauna voel ik me echt als herboren! Voor een saunabezoek eet ik altijd een lichte maaltijd. Vanavond eet ik een courgettesoep met stukjes champignon, spekjes en daarbij stukjes stokbrood. Super simpele soep, maar erg lekker. In de sauna probeer ik veel water te drinken!

eetdagboek - ikeetvrij - soep3

Om 23.30 kom ik thuis en ga ik nog lekker even op de bank zitten met een heerlijk kopje rooibos sinaasappel thee. Wat een goed begin van het weekend!

 

Zaterdag

Vandaag heb ik een rustig dagje gepland. Zaterdag en zondag ben ik echt van het uitslapen, dus daarom eet ik om 10.30u. Samen met mijn vriend ga ik op bezoek bij mijn ouders. Als ontbijt eet ik bananenpannekoekjes (1 ei en 1 banaan) met Griekse yoghurt, ontbijtgranen en passievrucht. Dit is een van mijn favoriete ontbijten.

eetdagboek - ikeetvrij - pannenkoeken4In de middag eet ik twee geroosterde bruine boterhammen met rucola, geitenkaas, walnoten en honing. Ik vind dat zo’n heerlijke combinatie. De milde geitenkaas en honing is echt verrukkelijk samen!

’s Middags maken we met zijn alle een lange wandeling in het bos en daarna maken mijn ouders zelf een traditioneel Chinese maaltijd met onder andere peking eend, groentes en rijstnoedels (glutenvrij). Super lekker! Dat is toch even wat anders dan een Chinese afhaalmaaltijd! ’s Avonds drink ik een glas rode wijn met wat chips en nootjes.

 

eetdagboek - ikeetvrij - salade5

 

Zondag

Zondag bakdag! Op zondag bak ik bijna altijd wel een taart, cake, bananenbrood of iets dergelijks. Ik begin de ochtend dus met het bakken van een appelcake. Vaak eet ik er uiteindelijk niet zo veel van, maar het bakken zelf is net zo leuk als het opeten!

Daarna neem ik een grote bak yoghurt met banaan, granaatappel, ontbijtgranen en honing. Na het eten ga ik door naar een kerstmarkt.

Rond 14.00u kom ik thuis en maak ik een bietensalade met kikkererwten, chorizo, sla, geitenkaas en balsamico azijn. Deze salade staat binnen 10 minuten op tafel! Ik weet dat ik vanavond tapas ga maken, dus dan houd ik daar rekening mee met mijn lunch. Bij zo’n avond vol met lekkere hapjes eet ik toch net een tikkie te veel.

eetdagboek - ikeetvrij - salade7

 

Om 17.00u begin ik samen met mijn vriend aan de hapjes. Mijn favoriet is een glutenvrije pizza met spicy gehakt. Ook maken we gevulde champignons, stukjes cajun kip, salade, knoflook gamba’s, stukken meloen en stokbroodjes met smeersels. Als dessert een stuk appelcake en zo sluit ik het weekend af. Wat ik zo gezellig vind aan een avondje met tapas is dat je de hele avond aan tafel zit. Ik ben echt van het tafelen. Zo gezellig!

eetdagboek - ikeetvrij - cake6

 

 

Maandag

Ik begin de week weer volop energie en daar hoort een ontbijt bij van Griekse yoghurt, banaan, ontbijtgranen, granaatappel, walnoten en honing. Ik neem een banaan en stukjes komkommer mee als tussendoortje op werk.

Vandaag heb ik een lange vergadering inclusief lunch, dus dat betekent dat er glutenvrije broodjes worden geregeld. Wat een luxe! Ik eet een broodje met kruidenkaas en een broodje gezond. In de middag eet ik een banaan en stukjes komkommer.

Om 17.30u kom ik thuis en maak ik lasagne met salade. Ik maak de lasagne met gehakt, spekjes, veel spinazie, champignons, paprika, uien, tomatensaus, sambal, kruiden en ei. Lasagne is een van mijn favoriete maaltijden!

’s Avonds werk ik aan een blog voor de glutenvrije decembermaand. De hele maand schrijven bloggers over hun glutenvrije leven rond de feestdagen en deze week ben ik aan de beurt. Daarna plof ik op de bank, ga ik series kijken met mijn vriend en drink ik mijn favoriete theesoorten.

En zo sluit ik mijn eetdagboek af!

eetdagboek - ikeetvrij - yoghurt8

 

Instagram: @IKEETVRIJ

Facebook: IKEETVRIJ

Site: IKEETVRIJ