Glutenvrij boekweit kwark appel brood recept
juni 2, 2015
Omdat er zoveel vraag was naar het glutenvrije kwark appelbrood in het eetdagboek van Carolien van www.onahealthyadventure.com, delen we vandaag dit te gekke glutenvrij brood recept met jullie! Dit brood is op basis van boekweit en lekker te beleggen met een snuf kaneel, fruit of roomboter en zout.
Ingrediënten voor glutenvrij boekweit brood:
– 250 g boekweitmeel
– 300 g kwark
– 75 ml (soja of amandel) melk
– 1 ei
– 1 tl bakpoeder
– snufje kaneel
– 1 grote appel (in partjes of blokjes)
Bereiding van glutenvrij kwark brood:
– Verwarm de oven voor op 220°C.
– Meng alle ingrediënten, buiten de appel, goed door elkaar.
– Snijd de appel in dunne partjes of blokjes.
– Roer de appelstukjes door het mengsel.
– Bak het brood gedurende 30 minuten in de oven.
Klik hier voor meer suikervrije recepten.
Oooh, dit ziet er heerlijk uit!
Wil het zeker snel gaan proberen
Liefs Iep
is er een zuivelvrije variant mogelijk?
waar kan ik de kwark door vervangen? meer rijstmelk?
Dag Mtje,
Sorry voor de late reactie, ik had niet gezien dat er een vraag was. Je kan de kwark vervangen door rijstmelk (geeft wrs een iets minder vaste textuur) of een plantaardig alternatief voor yoghurt (bijv. Alpro).
Als je nog vragen hebt, stel ze mij gerust via mijn Facebook (http://facebook.com/onahealthyadventure) of website (http://www.onahealthyadventure.com).
Ik zit met dezelfde vraag als ‘Mtje’.
Is er denk je een mogelijkheid om de kwark te vervangen?!
Dag Margo,
Sorry voor de late reactie, ik had niet gezien dat er een vraag was. Je kan de kwark vervangen door een plantaardig alternatief voor yoghurt (bijv. Alpro).
Als je nog vragen hebt, stel ze mij gerust via mijn Facebook (http://facebook.com/onahealthyadventure) of website (http://www.onahealthyadventure.com).
Kan je dit brood ook bakken in een gewone ovenschaal?