2x gezond bananenbrood recept! Glutenvrij brood recept.

Gezond ontbijten en lunchen was nog nooit zo gemakkelijk. Vandaag deel ik twee heerlijke varianten van bananenbrood met jullie. Dit bananenbrood recept kun je aanpassen naar smaak. Ik geef jullie een variant met fruit en proteïne en een variant met een deel amandelmeel en extra veel pitjes. Beide recepten zijn glutenvrij, verantwoord en heerlijk! Check snel de recepten voor glutenvrij brood:

Bananenbrood recept 1: Tutti Frutti

  • 100 gram havermout
  • 2 bananen
  • 2 eetlepels vanille proteïne of 2 kleine theelepeltjes puur vanillepoeder
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels amandelmelk
  • Fruit naar keuze. Op de foto is het brood gevuld met rozijnen en belegd met aardbei. Ook met appel is het heerlijk volgens één van onze Instagram volgers (@workingonmyhealthybody) die het recept al gemaakt heeft.
  • 1 theelepeltje Keltisch of Himalaya zout

Mix alle ingrediënten behalve het fruit in de blender. Zet de oven alvast op 200 graden. Roer de besjes of rozijnen (zoveel als je zelf wilt) door het beslag, giet in een bakvorm en beleg met plakjes aardbei, appel, ananas of ander fruit naar keuze. 30 minuutjes in de oven… Af laten koelen en genieten!;)

bananenbrood met fruit recept glutenvrij boord van havermout                 bananenbrood met appelbeleg en noten.

 

Bananenbrood recept 2: Haver/amandelmeel met pitjes

  • 120 gram havermouthaverbrood bananenbrood recept met lijnzaad, pompoenpitten glutenvrij suikervrij
  • 80 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 3 bananen
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 theelepeltjes baking soda
  • 1 handje pompoenpitten
  • 1 eetlepel koudgeslingerde honing (deze kun je ook weg laten als je het brood niet zoet wilt maken)
  • 3 eetlepels extra virgin kokosolie

Prak drie bananen met een vork in een bak. Voeg de kokosolie en eventueel de honing toe. Blend met een koffiemalertje of goede blender de havermout en lijnzaad tot meel en voeg hier het amandelmeel aan toe samen met de baking soda en het zout. Mix de droge ingrediënten eerst goed en daarna met het bananenmengsel en voeg ook de eieren toe. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden. Voeg als laatste een deel van de pompoentjes toe en roer nog even door. Smeer een bakvorm licht in met een vinger kokosolie en giet het mengsel er in. Bestrooi met nog wat havermout en wat pitjes. +/- 50 minuten in de oven. Het kan per oven verschillen. Soms is het 40 minuten, soms 60. Houd het in de gaten vanaf 40 minuten. Prik met een vork in het brood, als deze er droog uit komt is het brood klaar. Goed af laten koelen en smullen maar!

Wie zegt nog dat gezond niet lekker is? Deel dit met je vrienden om ze te inspireren. Deze recepten zijn ideaal om mee te nemen naar het werk!

blank
Floor

Ik ben Floor, oprichtster van www.floraa.nl. Via deze weg wil ik jullie inspireren op het gebied van gezond en zo natuurlijk mogelijk leven. Veel plezier!

I am Flora, the founder of www.floraa.nl/en/. By this blog I want to inspire you to eat and live natural, happy & healthy. Enjoy!