Gezonde pizza met gerookte kip, spinazie en pesto recept

Pizza? Tijdens een koolhydraatarm dieet? Jazeker, dat kan! Met dit recept maak je een lekkere, gezonde en koolhydraatarme pizza.

De bodem is gemaakt van bloemkool, waardoor je deze pizza zonder schuldgevoel kan eten. De pizza is belegd met diverse gezonde producten, waardoor je verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Deze pizza is koolhydraatarm en vezelrijk.

Genoeg gepraat. Aan de slag!

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • ½ grote bloemkool
  • 1 ei
  • 1 el havermout
  • 1 el oregano
  • 100 gram cherrytomaten
  • 100 gram champignons
  • Handvol verse spinazie
  • 2 el groene pesto
  • 100 gram (biologische) gerookte kip
  • Olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en maal deze tot fijne korrels met een keukenmachine, blender of rasp.
  3. Doe de gemalen bloemkool in een grote kom en zet deze 5 minuten in de magnetron, zodat de bloemkool gaar wordt.
  4. Doe de bloemkool in een schone theedoek en wring zo veel mogelijk vocht uit de bloemkool.
  5. Doe de droge bloemkool terug in de kom en voeg het ei, de havermout, de oregano en een flinke snuf zeezout toe. Roer goed door.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort de bloemkool op de bakplaat. Vorm een egale dunne bodem en druk deze goed aan (met je handen of de bolle kant van een lepel).
  7. Zet de bakplaat in de oven en bak de bodem circa 25 minuten.
  8. Snijd ondertussen de cherrytomaten en champignons in plakjes en de gerookte kip in reepjes.
  9. Haal de bakplaat uit de oven (laat de oven aan staan) en bekleed de pizza met spinazie, champignons, tomaten en kipfilet.
  10. Druppel de pesto over de pizza en strooi er wat zwarte peper over.
  11. Zet de pizza in de oven en bak deze in circa 20 minuten goudbruin.

Voedingswaarde: 495 calorieën