Gezond ontbijt? 5 x gezonde Paleo ontbijt recepten!

Meestal heb ik ’s ochtends vroeg als ik opsta nog geen zin om te ontbijten. Mijn lichaam heeft dan gewoon nog geen behoefte om zich te laten vullen maar wil eerst actief bezig zijn. Lekker hardlopen of poetsen op mijn vrije dag (poetsen is blèh by the way). Of mijn kids de deur uitwerken naar school en mezelf naar kantoor. Op werkdagen neem ik tegenwoordig mijn ontbijtje mee zodat ik lekker kan “brunchen” aan mijn bureau.

Mijn favoriete ontbijtjes van dit moment zijn:

Easy avocado recept

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • Olie (bv olijf-, pompoenpit- hennepzaad-olie)
  • peper en zout
  1. Snij de avocado door midden en verwijder de pit.
  2. Giet een scheut olie in de pitholtes.
  3. Bestrooi met peper en zout.

Gebakken eieren met bakbanaan recept

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 groene bakbanaan
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de groene bakbanaan in plakjes en bak deze in kokosolie, ong. 2-3 minuten per kant.
  2. Daarna lekker grof zeezout erover.
  3. Hoe je een ei bakt hoef ik natuurlijk niet uit te leggen.
  4. Dit is trouwens niet handig om mee te nemen en eet ik dus thuis.

Chocolademousse recept

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 banaan
  • 1 el cacao (rauw)
  • 150-200 ml kokos- of amandelmelk (hoe minder melk hoe dikker de mousse)

Bereiding

Pureer de avocado, banaan, cacao tezamen met de melk in de blender. Hoe minder melk hoe dikker de mousse wordt.
Bestrooien met noten, zaadjes, moerbeien, kokossnippers, alles waar je zelf zin in hebt.

Bakbanaanpannenkoekjes recept (ong. 10 stuks)

Ingrediënten

  • 1 bakbanaan (in gerijpt stadium, dus al wat gelig van kleur)
  • 2 eieren
  • kaneel

Bereiding

Alle ingrediënten mixen in je blender of keukenmachine en bakken in kokosolie of roomboter.
Het voordeel van bakbanaan boven gewone banaan is dat deze pannenkoekjes vaster van structuur zijn, daardoor makkelijker te bakken en lekkerder!!

Koud boekweitpapje recept

Ingrediënten

  • 50 gr. Boekweitkorrels (dat zijn die piramide-vormige korrels)
  • 1 rijpe banaan
  • Kaneel

Bereiding

  1. Week de boekweit een nachtje in water.
  2. De volgende ochtend giet je het water af en blend je de boekweitkorrels, banaan en ongeveer 50-75 ml. vers water in je blender met een flinke dosis kaneel. Ook hier geldt hoe meer water hoe dunner het papje. Dit is superlekker met een peer erbij.

Help je vrienden en familie gezonder worden door deze recepten te delen op Social Media! Meer eetspiratie van Angelique? Volg haar als ‘Paleolique’ op Facebook en Instagram!

Tags: koolhydraatarm eten, ontbijten, eetinspiratie

blank
Angelique

Angelique a.k.a. Paleolique is onze Paleo mama. Ze eet voor 80% zeer gezond, het liefst koolhydraatvrij en voorziet ons van leuke recepten en belangrijke informatie. Kijk voor meer info over Angelique op haar persoonlijke pagina!