Floraa’s beautygeheimen 1: Voeding voor een gezonde huid

Heb jij last van een droge, vette of geïrriteerde huid? Tot een paar jaar terug heb ik chronisch last van huidproblemen gehad. Extreme droogheid, jeuk, eczeem en andere irritaties. Dat was iets dat bij mij hoorde dacht ik altijd, tot dat mijn klachten langzaam verdwenen door een nieuwe gezondere en natuurlijkere leefstijl. Mijn huid is weer rustig en de uitslag en jeuk zijn verdwenen. Ik deel hier mijn geheim voor een gezonde huid die minder snel oud wordt!

Een huidcel wordt telkens gekopieerd en daarbij gaan er wat gegevens verloren. Dit zie je terug in de vorm van bijvoorbeeld, rimpels en pigment. Hoe vaak een cel zichzelf kopieert is genetisch bepaald maar de kwaliteit van het kopiëren, daar hebben wij dus zelf invloed op. De grootste factoren naast roken en stress die hierin een rol spelen zijn voeding en verzorging. In dit artikel vind je de belangrijkste tips omtrent voeding en een gezonde huid. Elk puntje maakt verschil!

Voeding voor een gezonde huid

Kleine ontstekingen op celniveau zijn de grootste boosdoener voor onze huid. Ze veroorzaken, littekens, vlekken, jeuk, snellere veroudering en rimpels. Stap één naar een gezonde huid is om minder voedingsmiddelen te eten die ontstekingsbevorderend zijn en meer ontstekingsremmende voeding te eten. Zolang je niet de juiste voeding eet zullen dure cosmeticaproducten geen verbetering bieden. Gezond eten is stap één.

Wat ben ik gaan minderen:

 • Omega 6 vetten
 • Varkensvlees
 • E-nummers
 • Suikers (ook suikers uit vruchtensappen)
 • Magnetron

gezonde voeding voor de huid tips voedingsstoffen voor een gezonde huid

Wat ben ik dan gaan eten?

 • Dagelijks een halve of hele avocado. Deze zijn echt top voor de huid
 • Ik drink veeeel water en kruidenthee.
 • Groene groenten. Het bladgroen in deze groenten hebben precies de stoffen die zo heilzaam zijn voor onze huid. Het bevorderd zuurstoftransport naar de cellen.
 • Lekker veel biologische extra vierge olijfolie.
 • Dagelijks extra Omega 3 vetten uit hennepzaad, vers gebroken lijnzaad en visolie.
 • Ik slik dagelijks een ontstekingsremmend kruidensupplement.

 

Door elke dag een Floraa Budwigpapje te eten geef je je huid ook een boost. Hierin vind je veel Omega 3 en nog meer ontstekingsremmende ingrediënten. Dit kun je als ontbijt, lunch of tussendoortje zien. De kaneel maakt het verhaaltje af..

In het volgende artikel (deel II) vind je meer over hoe verzorging een rol speelt in de kwaliteit en veroudering van je huid. Ook vind je weer mijn geheimen voor een gezondere en sterkere huid.

Good luck! Je zult versteld staan…

blank
Floor

Ik ben Floor, oprichtster van www.floraa.nl. Via deze weg wil ik jullie inspireren op het gebied van gezond en zo natuurlijk mogelijk leven. Veel plezier!

I am Flora, the founder of www.floraa.nl/en/. By this blog I want to inspire you to eat and live natural, happy & healthy. Enjoy!