Gezonde haver/ amandel/ banaan/ choco cookies recept! Yummy..

Glutenvrij bakken is hip! Ik zelf ben ook fan van allerlei gezonde glutenvrije suikervrije koekjes en cakes. Meestal gebruik ik hiervoor amandelmeel omdat dit in mij ogen nog wel de meest gezonde meelsoort is. Toch is een beetje variatie niet verkeerd. Deze havermoutkoeken die heerlijk krokant zijn kunnen dan ook echt niet ontbreken in mijn recepten! 

Deze gezonde koekjes zijn vrolijk, simpel te maken, glutenvrij, bijna helemaal suikervrij en super lekker! Laat het jullie smaken!:D

Ingrediënten voor crispy glutenvrije havermout koekjes recept met chocolade:

Voor 20 koekjes:

  • 125 gram glutenvrije havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 1/2e grote banaan of 2/3e van een kleine banaan
  • 2 eetlepels goede kwaliteit honing (bio)
  • 2 bolle theelepels kaneel
  • 30 gram pure chocolade van 85% of hoger
  • 50 gram extra vierge kokosolie
  • 1 snufje zout
  • (2 eetlepels Rauwe cacao nibs)
  • 1 dessertlepel arrowroot (deze kun je ook weg laten, volgens mij gaat het prima zonder)

gezonde amandelkoekjes, glutenvrije haverkoekjes, bananenkoekjes recept, suikervrije koekjes met chocoladeHoe maak je dit gezonde glutenvrije koekjesrecept?

  1. Maak de havermout een beetje fijn met je handen en mix deze in een bak met amandelmeel, zout en kaneel.
  2. Voeg nu de arrowroot(als je die gebruikt) kokosolie, banaan en honing toe. Kneed met je handen fijn tot het een kleverig bolletje wordt.  Voeg dan de cacao nibs toe als je die gebruikt en kneed nog even door elkaar.
  3. Door met je (vieze) handen ongeveer de helft van het mengsel te pakken en daar een bol mee te draaien kun je deze ook tussen je handen rollen tot een soort worst. Deze leg je op een bord. Dit doe je ook met de andere helft. Zet het bord nu voor 15 minuten in de koelkast, hiervan wordt het mengsel wat harder
  4. Verwarm nu de oven voor op 175 graden. Na 15 minuten haal de de twee ‘worsten’ uit de koelkast en snijd je ze in plakjes. Leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat en leg daaroverheen wat kleine stukjes pure chocolade. (Zie foto hierboven).
  5. Zet 15-20 minuten in de oven (bij mij 20) en laat dan even afkoelen buiten de oven. Als je ze dan nog eventjes in de koelkast zet worden ze super knapperig!

Ik denk dat mijn moeder heel blij wordt als ze dit leest, die eet geen geraffineerde suikers en aangezien ik een super pure variant chocolade heb gebruikt met 92% cacao ga ik er een paar voor haar bewaren! Met wie gaan jullie deze lekkere koekjes delen?

Hopelijk deel je dit ook nog eventjes op Social Media voor ons:)

blank
Floor

Ik ben Floor, oprichtster van www.floraa.nl. Via deze weg wil ik jullie inspireren op het gebied van gezond en zo natuurlijk mogelijk leven. Veel plezier!

I am Flora, the founder of www.floraa.nl/en/. By this blog I want to inspire you to eat and live natural, happy & healthy. Enjoy!