Gezonde Bounty recept, heerlijke kokosreep!

Jezelf belonen na een keiharde work-out of andere fanatieke bezigheid is heel erg goed! Zeker als het zo’n verantwoorde snack is als deze. Mij doet het denken aan een Bounty. Een bommetje kokos met een randje van chocolade. Dat klinkt voor mij echt als hemel. Het goede nieuws: je kunt er gerust een halfje van nemen. Die andere helft is voor de volgende dag.

Wat heb je nodig?

  • 30 gram kokosrasp
  • 30 gram amandelmeel
  • 30 milliliter kokosmelk (of sojamelk)
  • 4 blokjes pure chocolade (optioneel rauwe cacao)
  • snufje zout (liefst Keltisch zeezout of Himalaya zout)
  • Vormpje voor de reep

Hoe maak je het?

  1. Zet de chocolade apart in een sterk schaaltje.
  2. Voeg alle andere ingrediënten samen en roer dit door elkaar tot een stevig mengsel.
  3. Zet een pannetje met een laagje water op het vuur en wacht tot het kookt. Leg vervolgens het bakje met de chocolade op het water en smelt de chocolade. Deze manier heet ‘au-bain-marie’.
  4. Giet een heel klein laagje op de bodem van het vormpje. Voeg vervolgens het mengsel van de ingrediënten toe en giet de overige chocolade er bovenop.
  5. Zet het bakje in de vriezer voor minstens een uur. Daarna kan je hem opeten.

Enjoy!

 

blank
Peter

Peter kookt met een happy face! Hij komt ons verblijden met leuke recepten en inspirerende food filmpjes. Klik hier voor meer over Peter!