Een extra gezond zuurkool recept! Vegetarisch

Tijd voor een extra gezonde zuurkool! Niet met alleen aardappels, spek, worst, margarine, smaakversterkers en een beetje kool maar natuurlijk op de Floraa manier! Dit lekkere zuurkool recept is voor een volwaardige maaltijd, suikervrij, vegetarisch en vol met een hoop gezonde ingrediënten – ideaal als je je lichaam wilt detoxen.

Wat gaat er in?

Zuurkool recept voor 3 personen:

  • Rode aardappelen, rosevelt (600 gram)
  • Zoete aardappelen (400 gram)
  • 2 wortels +/- 15 cm
  • 1 pakje biologische zuurkool
  • 3 strengen lente ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Peultjes, sugar snaps of andere boontjes voor 3 personen +/- 500g
  • 1 EL mosterd
  • 3 eetlepels biologische grasboter.
  • 1 TL geelwortel (kurkuma) (Speciaal om je bloedsuikerspiegel constanter te houden)
  • Biologisch juspoeder (zonder gistextract) of een half biologisch bouillonblokje.
  • Zwarte peper
    (Evt: Nootmuskaat)

Hoe maak je het:

  1. Snijd de zoete en rode aardappelen in stukken (laat de schil erom heen zitten), even wassen en breng aan de kook.
  2. Snijd de wortels in stukjes en doe dit ook met de ui en de knoflook. Was alvast de boontjes/peultjes schoon.
  3. Als de aardappelen 20 minuten koken laat je de zuurkool uitlekken en voeg je deze toe aan de aardappelen. Voeg ook de wortelen toe en laat nog 20 minuten koken.ingredienten voor gezonde zuurkool recept
  4. Breng de laatste 10 minuten ook de peultjes aan de kook in een andere pan. Ondertussen verwarm je twee eetlepels boter in een koekenpan en bak kort de ui en knoflook. Voeg een halve eetlepel Bio juspoeder of een half blokje bouillon met 75 ml water toe aan de boter en roer goed door.
  5. Giet na de bovenstaande 20 minuten de aardappelen, wortels en zuurkool af en voeg het volgende toe: De jusmix, een eetlepel mosterd, zwarte peper, een theelepel kurkuma en nog een eetlepel grasboter. Prak met een stamper en roer goed door. Giet de peultjes af en eet deze erbij. Ik mix de bonen graag zelf door de zuurkool.

Voor de liefhebber een beetje extra nootmuskaat 🙂 De volgende dag is het ook nog lekker als je de zuurkool  in een pannetje opwarmt.

Smakelijk! 

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke en winterse recepten die je warm houden? Neem dan hier een kijkje!